Dawka83 Opublikowano 3 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 Dawno nie zadawałem pytania w tym dziale a więc: Jak nazywa się ta funkcja która wywołuję funkcję XD? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 3 Lipca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 setInterval, setTimeout jak dobrze pamietam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 3 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 no tak tylko mi chodziło o to że co dwie sekundy wywołuje się funkcja load... Edit: No właśnie ale mi setInterval nie działa mam takie coś: <script type="text/javascript">setInterval("load",2);</script> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 3 Lipca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 poprawiłem. użyj googli jak nadal masz problem, nie znam na pamięć wszystkiego, a nie chce mi sie szukać teraz... bodaj setInterval('funkcja();',2000); a dałeś to w document ready ? bo tak samo z siebie to się nie wykona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 3 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 i jest błąd oczekiwano znaku ) cały mój kod: $(document).ready( function load() { $("#chat").load("czat_t.txt"); } setInterval('load()',200); ); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 3 Lipca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 $(document).ready(function(){ function load() { $("#chat").load("czat_t.txt"); } setInterval('load()',200); }); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 3 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 i kiszka cały czas ładowanie :( Błąd: Oczekiwano obiektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 3 Lipca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 Zwiększ czas tak btw. bo 200, to jest 1/5 sekundy. function load() { $("#chat").load("czat_t.txt"); } $(document).ready(function(){ setInterval('load();',2000); }); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 3 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 dokładnie 2 sekundy napis ładowanie a po nich dalej taki sam błąd... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 3 Lipca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 używasz internet explorera czy jak ? :P a zamien function load na inną, może przez to, że jest ta sama nazwa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 3 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 używam google chrome ale na firefox'e 3 też tak samo... Zmienię tą nazwę chyba. Edit: No i dalej qupa zmieniłem nazwę ale i tak błąd oczekiwano obiektu.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 3 Lipca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 Sprawdziłem, oto CAŁY mój kod pliku index.html <script src="jquery.js" type="text/javascript"></script> <script type="text/javascript"> function czytaj() { $("#chat").load("czat_t.txt"); } $(document).ready(function(){ czytaj(); setInterval('czytaj();',2000); }); </script> <div id="chat">czekaj...</div> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 3 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 dzięki gnysek mistrzu jesteś WIELKI! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 3 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 Ale setInterval i setTimeout to nie funkcje jQuery. :3 Btw. setInterval( czytaj, 2000 ); setInterval( function() { $("#chat").load("czat_t.txt"); }, 2000 ); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi