adrianpl Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Jak zrobic żeby czas alaru sie wyswietał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 jeżeli masz alarm z room_speed i on wynosi 30 to w draw: GML var czas_s,czas; czas_s+=1; if (czas_s==30){czas+=1;} draw_text(0,0,czas); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bluks Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Sprubuj tak. Create: GML czas=60 Step GML sleep(1000) czas-=1 To powoduje rze co sekunde odejmuje ci czas W Draw: Ustawiasz koror tekstu(w klockach można w zakładce draw) GML draw_text(view_xview+22,view_yview+4,'czas:'+string(czas)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianpl Opublikowano 2 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 nie oto chodziło że mam alarma 1200 klatek i że by pozostałe klatki pokazywało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Pan by się zastanowił nad ortografią i tym że sleep(1000) zatrzymuje grę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianpl Opublikowano 2 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 zrobie z aralme sobie POŁĄCZONO: MAM JUSZ global.czas/4 i bez alarmu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 draw_text(x,y, string(alarm[0])) raz działa, raz nie, przynajmniej u mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 3 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 dlatego raz działa raz nie bo w string draw_text(x,y,alarm[0]) tak powinno działać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pental! (BoJaTańczyćKce!) Opublikowano 3 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 Dawka, widzę, żeś bardzo początkujący w GMie, oświecę cię więc: liczba (real) - alarm[ 0 ] tekst (string) - string( alarm[ 0 ] ) draw_string( x, y, tekst ) - Tak działa ta funkcja, pogódź się z tym faktem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 3 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 no to sobie wpisz to w gamie i daj play... Zobaczymy czy jesteś taki mądry.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pental! (BoJaTańczyćKce!) Opublikowano 3 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 Dawka, ja nie tworzę próbą powodzeń i błędów, ja myślę i to jest ta różnica. Nie zadowala cię moja wypowiedź? Poczytaj o alarmach, nawet nie wiesz, jakie one mają wartości... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 3 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 ty poczytaj o stringach i draw_text :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 3 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 od gm7 draw_text sam sobie zmienia reala na stringa, więc może być i tak i tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi