Piczer Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 Mam problem z Dialogiem w UI jQuery, dialog się nie chce wyświetlić. Kod js: // Dialog $('#dialog').dialog({ autoOpen: false, width: 600, buttons: { "Ok": function() { $(this).dialog("close"); }, "Cancel": function() { $(this).dialog("close"); } } }); // Dialog Link $('#dialog_link').click(function(){ $('#dialog').dialog('open'); return false; }); Kod html: Prędkość <p><a href="#" id="dialog_link" class="ui-state-default ui-corner-all"><span class="ui-icon ui-icon-pencil"></span>1.0</a></p> Trochę dalej... Kod html: <div id="dialog" title="Prędkość"> <p>Test</p> </div> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 26 Czerwca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 $(document).ready( function(){ // tutaj kod }); w JS niestety tak trzeba, kod wykonuje się tylko gdy zostanie wywołany przez coś (np. kliknięcie), lub metodę onLoad strony ( tak jak wyżej ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 26 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 No tak, tutaj jak byk jest napisane, że wykonuje się po kliknięciu. Poza tym, to jest kopiowane ze strony dołączonej do paczki z UI jQuery, a tam działa. btw. jeśli dam autoOpen na true, to wtedy się wyświetla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 26 Czerwca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 No to zostaw :D Nie wiem od czego jest metoda autoload. Sprawdź za pomocą FIrebuga lub Webdevelopera, czy nie ma błedów JS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 26 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 dałem do przycisku: onClick="$('#dialog').dialog('open');" i działa. Czyli musi nie wykrywać kliknięcia w jQuery.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 26 Czerwca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 $(document).ready( function(){ $('#dialog_link').click(function(){ $('#dialog').dialog('open'); return false; }); }); ja bym jeszcze sprawdził tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 26 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 Nie działa. Ten kod jest na tyle dziwny, że cały jest umieszczony w $( function() {} ); EDIT: Ok, działa, nie mogło być więcej przycisków o tym samym ID. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 26 Czerwca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 Tak, to jest podstawowa zasada HTMLa, żeby było jedno ID. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi