gothicner Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 Witam! tyle co uporałem sie z moim paskiem życia znów mam problem. MIanowicie taki że chce by po rozpoczęciu gry(restarcie też) życie osiągało 100, ale... http://www.sendspace.pl/file/hoHwQDIj/ Zła nazwa tematu. 9 pkt regulaminu. Warn Marek.S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boom Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 nie za bardzo rozumiem twój problem ale są takie eventy w other: game start, room start... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gothicner Opublikowano 25 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 nie za bardzo rozumiem twój problem ale są takie eventy w other: game start, room start... mój problem jest taki: jak sie kurczak kilka razy zderzy z laserm nie zaczyna gry z 100 hp tylko ma dodatkowe hp. Jak se bedziesz ciagle zderzal z laserem(kliknij na tego skaczącego ludzika) to będziesz miał tyle życia że ci sie w ekranie nie zmieści Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boom Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 w create zamiast health += 100 daj health = 100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 Mogłeś mu też trochę wyjaśnic, ponieważ +=100 , znaczy że ci doda kolejne 100, a jeśli dasz =100 to ci da ogólnie 100 :) , a ty na górze wiedz że on jest nowy i może nie wiedzieć o co chodzi, więc lepiej mu wyjaśnić, bo znowu by mógł się o to samo spytać :sp_ike: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV Royal Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 GML if health >= 100 then { health=100; } ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gothicner Opublikowano 26 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 w create zamiast health += 100 daj health = 100 robiłem tak, ale jak przegrałem i sie zrestartowało to miałem zero życia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi