Kargul Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Witam gorąco wszystkich zainteresowanych tym tematem. Otóż dzisiaj rozpoczynam pierwszą edycję WFM - Wielki festiwal mini - gierek. O co chodzi? Każdy użytkownik GMclanu może wziąć w tym udział. Twoim zadaniem jest zrobienie mini - gierki na dowolny temat. Gra nie musi być zbyt długa, jednak musi mieć jakiś sens :P Regulamin: 1. Gry można zgłaszać do końca czerwca. 2. Każdy może dać tylko jedną gierkę. 3. Jeżeli zrobiłeś grę, skopiuj link do downloadu i wyślij mi na PW. 4. Nie wolno przesyłać mi śmieci... 5. Nie wolno przesyłać mi gier po wyznaczonym terminie. 6. Jeżeli ktoś złamię choć jeden punkt regulaminu zostanie zdyskwalifikowany z zabawy. 7. Nie wolno wykorzystywać cudzych grafik 8. Gra ma zostać zrobiona w gamemakerze. 9. Nie wolno ściągać pomysłów od innych. 10. Wszelkie pytania proszę kierować do mnie. (PW) Co dalej? Gdy skończy się czerwiec a wszystkie gry zostaną dodane, sprawdzę je wszystkie i wybiorę zwycięzce. Nagroda: Zwycięzca otrzymuję -10% warna. Zgoda administratora forum - Gnyska. Życzę udanej produkcji gier i zachęcam do udziału :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 No to......jaki temat ;o? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 A gra musi być napisana w GM, czy można ją zrobić w innym języku (delphi, c++, etc)? Twoim zadaniem jest zrobienie mini - gierki na dowolny temat for Ju 47iksów :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 A od czego jest Liga? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 W lidze masz 24 godziny na zrobienie gry, tutaj masz więcej czasu jak widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 domyślam się, że ripy grafik są dozwolone? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Niby fajnie, ale temat by sie przydal. Przynajmniej dla mnie bylaby wieksza motywacja. Poza tym i tak mam zero warnow :( I z innej beczki: mozna tworzyc w dowolnym jezyku/programie? EDIT @Grabarz :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Ruszcie mózgownicą, skoro nie jest napisane w jakim języku, to chyba obojętne, nieprawdaż? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kargul Opublikowano 22 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Oczywiście że napisane w gm... I tak jak napisałem "Dowolny temat". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubal09 Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Ruszcie mózgownicą, skoro nie jest napisane w jakim języku, to chyba obojętne, nieprawdaż? Oczywiście że napisane w gm...[...] nieprawdaż? nie prawdam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 moje pytanie jest wciąż aktualne: czy ripy grafik są dozwolone? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kargul Opublikowano 22 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 A co to są te twoje "ripy" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Widzę profesjonalnie przygotowany konkurs. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 A co to są te twoje "ripy" ?Prościej:Można używać nie swoich grafik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 In "ripping" a person collects the imagery via screen captures of an emulator running the source game - this practice is in enough demand that some emulators, like ZSNES, have a feature to optionally display only desired layers of the game's imagery, making it easier to copy. z angielskiej wikipedii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kargul Opublikowano 22 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Nie. Praca ma być wykonana tylko przez ciebie. Sam robisz grafikę i sam decydujesz się na jaki temat robisz mini - grę. Gdybym podał temat, to by była to tura ligi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 czyli cała muzyka i dźwięki też mają być sklecone samemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 RIPy niedozwolone? To ja dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubal09 Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 A ja oddam gre. O! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kargul Opublikowano 22 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Muzyka także ma być twoja. Ludzie to ma być wasz projekt i wszystko ma być zrobione przez was! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 no to ja odpadam, raz że GM wymogiem, ale to zboleje, dwa że grafika i muzyka musi być moja, a w tym najlepszy nie jestem niestety, a siedzenie nad muzą zajmuje mi z tydzień. szkoda :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kargul Opublikowano 22 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zmiana planu. Muza może być jakiegoś piosenkarza lub kogoś tam, jednak nie można wykorzystywać dźwięków stworzonych przez GMclanowicza :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zmiana planu. Muza może być jakiegoś piosenkarza lub kogoś tam, jednak nie można wykorzystywać dźwięków stworzonych przez GMclanowicza weź jasno napisz czy dźwięki i muza mogą nie być własne, bo tak to zrozumiałem, że muza musi być cudza. pamiętaj też, że painta ma każdy, a mikrofon nie. organizacja tego konkursu rządzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kargul Opublikowano 22 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Rób z muzą co chcesz jednak jak dasz swoją to będzie bardziej oryginalnie. Nie chcesz brać udziału to nie bierz. Proste i logiczne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Nie chcesz brać udziału to nie bierz. TWOIM obowiązkiem jest napisanie JASNYCH i PRZEJRZYSTYCH zasad tak, żeby nie było niedomówień. jasne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Lol, a skąd będziesz wiedział, że dana grafika jest autora? Jak sobie wytnie z jakiej gry której nie znasz to nie będziesz wiedział czyja to :P Ładnie przygotowałeś, zero najważniejszych informacji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bosu Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 ja wystartuje akurat robię nową wersje "co wydarzyło się w Wieliczce?" więc zrobię ze 2 misje i oddam (sory za błędy ale mam angielski słownik) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 ja wystartuje akurat robie nową wersje "co wydażyło się w wieliczce?" wydaRZyło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 @Kargul Nie no Kargul bez jaj gra ma być zrobiona w gm pfff to ja odpadam :] I uzupełnij regulamin :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kargul Opublikowano 27 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zmieniłem regulamin. I jak ktoś nie chce brać udziału to niech się nie udziela... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi