Kinimod Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Witam, programuje trochę w Aligator Flash Designer w języku flash'a ActionScript no i... natknąłem się na problem otóż gdy ustawiłem w pierwszej ramce zmienną "zloto = 300;". Stworzyłem button ( w tej samej ramce ) i dałem mu akcję kliknięcia i w AS tego buttona dałem "zloto = (zloto + 10);". Potem stworzyłem nową ramkę. Po odpaleniu nacisłem na button do złota (300) dodało się te 10 (310) a jak przeszłem do tej 2 ramki i wróciłem to było spowrotem 300 złota. Co zrobić żeby jak wrócę z tej 2 ramki było 310 a nie 300 złota ? Za wszelką pomoc dziękuję. P.S Próbowałem z trace(zmienna); i _global.zmienna ale nie działało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 21 Czerwca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 bo jak wracasz, masz znów poleceni zloto = 300. Nie możesz wracać do tej klatki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinimod Opublikowano 21 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 to co mam zrobić żeby zapamiętywało 310 złota ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 21 Czerwca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 zdefiniowac zmienne w 1 klatce, a dalsze akcje na nich wykonywać dopiero w następnych klatkach i nie wracać nigdy do pierwszej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinimod Opublikowano 21 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Tego to nie będę umiał no to może zapisywać zmienne do pliku ? EDIT to zapisywanie do pliku to chyba było coś z fscommand czy jakoś tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi