peterz_pl Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Witam. Mam mały problem i dylemat.. Próbuje wyciągnąć zmienną z pliku txt z mojego serwera. A konkretnie korzystam z: HTTPDownloader z działu Dodatki Dll wykonał Luksor służy do pobierania informacji ze strony internetowej do naszej gry lub programu. Bardzo ładne i czasem przydatne. W paczce również przykład, jak pobrać newsy ze strony. Dziękujemy Luksorowi. No właśnie. Przykład pobiera tekst z pliku *txt z naszego serwera. Czy dałoby rade uznać ten cały teks jako wartość zmiennej? np: global.zmienna=(plik tekstowy z serwera) Z góry dzięki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 GML file = file_text_open_read( "nazwapliku.txt" ); tekst = ''; while( !file_text_eof( file ) ) { tekst += file_text_read_string( file ); file_text_readln( file ); } O ile się nie pomyliłem w nazwach funkcji to powinno działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peterz_pl Opublikowano 21 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 No nic.. :/ błąd wyskakuje odnośnie " file_text_readln();" (Wrong number of arguments to function or script).. Tak na serio to nie wiem też gdzie dokładnie mam wsadzić ten kod.. Moglbys edytować ten przyklad i dać na uploader? (link: https://gmclan.org/index.php?sciagnijplik=156)Bądź spróbować cos innego.. Sam juz nie wiem.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Poprawiłem. Ty też mógłbyś ruszyć głową, bo zabrakło jednego argumentu w skrypcie -_- Kod masz wsadzić tam, gdzie do zmiennej ma odczytać tekst z pliku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peterz_pl Opublikowano 21 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 No super ;) Dzieki i dopisuje do credits ;) hehe No dobra.. :/ teraz mam tez lekki problem. Bo jak już watość zmiennej jest równa zawartości tego pliku *txt, chcę zrobić: if tekst=0 { alarm[0]=1 } No i mówi mi, że Unknown variable 0. :mellow: Proszę nie doublepostować. Połączyłem posty. Na razie bez warna. Platyna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżamper Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Przepisywałeś ten kod teraz? Może jest tam O albo o a nie 0? ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peterz_pl Opublikowano 21 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 ERROR in action number 1 of Keyboard Event for <Enter> Key for object oNewsy: Error in code at line 1: if tekst=tak at position 10: Unknown variable tak nie dobrze :/ Ustawiłem, że jak klikne ENTER to ma wykonac KOD: if tekst=tak { alarm[1]=1 } Nie rozumiem :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 porownujesz zmiennej ktorej nie ma zamiast porownać zmienną do stringa. if (tekst=='tak') { akcja } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peterz_pl Opublikowano 21 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Dziala swietnie! dzieki wszystkim ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi