Paqoo Opublikowano 13 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2009 Robię przesuwanie skrzynek. Wykrywa mi, czy jest wolne pole poprzez place_free(x,y-64). Jednak traktuje obiekty solid i non solid tak samo. Chciałbym żeby możliwe było przesuwanie skrzynki na obiekt non solid. Co robić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 13 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2009 if ( place_meeting( x, y - 64, skrzynka )) //przesun ja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paqoo Opublikowano 13 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2009 No ale w ten sposób wepcham ją w obiekt solid jeśli taki będzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 13 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2009 To moze tak: if ( place_meeting( x, y - 64, skrzynka )&&place_free( x, y - 64-szer)) //przesun ja szer-szerokość skrzynki :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paqoo Opublikowano 13 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2009 Przecież to niczego nie zmieni. Chcę żeby pozwalało ją przepchnąć jeśli nie ma obiektów solid. Lub inaczej - żeby pozwalało ją wepchać na obiekty nie będące solid. Bo teraz nie pozwala jej przesunąć na żadne obiekty! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 13 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2009 Dupa tam, place_free wykrywa solidy. Możesz tym sprawdzić czy pozycja za skrzynką jest wolna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paqoo Opublikowano 13 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2009 Rzeczywiście! Popełniłem bardzo głupi błąd... Dałem alarm w kolizję i dziwię się czemu się nie przesuwa. Ha-hah! Dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi