krzemo Opublikowano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 w "szukajce" sugerując się tytułami tematów nic nie znalazłem. warunki gry takie: środowisko 2d, z boku (jak w metal slug'u, czy jackrabbicie) po lewej - gracz po prawej - przeciwnik, woźna woźna rzuca miotłami w gracza, gdy go pierdyknie 5 razy, gracz umiera (tego nie zrobiłem, przez problem opisany niżej) gracz ma unikać ukucnięciem mioteł (już kuca) i gdy nie ma ataku, to idzie w prawo (już idzie). Gdy już będzie na tyle blisko, że dotknie woźnej, automatycznie da jej w morde, wygrywając. no i jak to zrobić? myślałem, żeby użyć klocka "check collision" ale nic mi nie wychodzi! I żeby na tej samej zasadzie, miotła, która dotknie gracza, zabierała mu trochę żytka. dziękuję za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 miotły - obiekty. Twórz je i nadawaj im prędkość. daj hero-wi życie, i przy kolizji z miotłami odejmuj usuwając przy tym miotłę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzemo Opublikowano 12 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 dziękuję ci, ale mi nie o to chodziło :) który klocek informuje całą grę, że oto miotła dotknęła gracza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 od tego jest event. Collision z jakimś obiektem. Wtedy dodajesz tam swoje akcje ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzemo Opublikowano 12 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 <plask samemu sobie prosto w morde> no ta. a ja grzebałem w klocku "check collision" : P Dziękuję Ci, Marku ; ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi