CienkiBolek Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 Czesc Mam poważny problem, związany z zaliczeniem przedmiotu na studiach. No i dostałem do zrobienia program w C, który wyznacza iloczyn największych elementów dwóch tablic (jedno albo dwuwymiarowych, nie wazne najlepiej jak najprosciej) (takich samych np obie 1X3 albo 1X5 itd). Wiem ze to na pewno nie jest trudne, ale jednak bez jakiejkolwiek wiedzy trzeba trochę się pouczyć a ja, w związku z sesją nie dam rady. Proszę o pomoc, to może być nawet trochę źle byleby coś tam jakoś było. Z góry dziękuję za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 9 Czerwca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 main() { int tab1[5] = {1,2,3,5,4} int tab2[5] = {2,9,6,7,1} int naj1,naj2,i; naj1=tab1[0]; naj2=tab2[0]; for(i=1; i<5; i++) { if (tab1[i]>naj1) naj1=tab1[i]; if (tab2[i]>naj2) naj2=tab2[i]; } printf("Iloczyn wynosi %d\n", naj1 * naj2); } Niecałe dwie minuty. Powodzenia w trakcie sesji, zwłaszcza z programowania :devil2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CienkiBolek Opublikowano 9 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 dziekuje Ci ogromnie:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi