pamparampa Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 czy istnieje jakiś sposób, aby otrzymać kopię string z zamienioną na danej pozycji literą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 Da się :P Niestety nie znam się na stringach, jak mi się coś uda dam w edicie, bo mniej więcej wiem jak to zrobić. @E: txt = string_insert('String Do Którego Wstawiamy','Co Wstawiamy',Miejsce? Nie wiem jak je liczy.) draw_text(0,230,string(txt)) To jedynie wstawia, a nie podmienia :/ Innaczej nie umiem :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 GML pozycja = 2; // to mozna zmienic wstaw = 'a'; // to tez zmienna = string_copy( zmienna, 0, pozycja - 1 ) + wstaw + string_copy( zmienna, pozycja + 1, string_length( zmienna ) ); Powinno działać, pisane z pamięci. zmienna to string na którym wykonywane są wszystkie operacje. Można z tego zrobić skrypt :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi