XxMichałxX Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 Czemu jest tak, że sobie w notatniku piszę stronę, wrzucam ją na serwer i efekt jest taki? Czyli że zamiast polskich znaków są jakieś chińskie. Podobno trza zmienić kodowanie strony - zmieniłem - nic. Miałem wcześniej taki problem to brałem bezpośrednio w ftp pliki przerabiałem bo zamiast polskich znaków jakieś kody się tworzyły w kodzie. Jak temu zapobiec? P.S. - Jak daję Widok>Zestaw znaków>Więcej...>Wschodnioeuropejski>Środkowoeuropejski (Windows - 1250) to normalnie są znaki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 Ustaw kodowanie i pisz również w tym określonym formacie. I nie trza tylko trzeba. I wywal tą sygnaturę bo wali po oczach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 1 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 Ustaw kodowanie i pisz również w tym określonym formacie. nie czaje. jak w okreslonym formacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 Normanie. Na stronie masz kodowanie ISO-8859-2 to pisz w ISO-8859-2. Jeżeli masz UTF-8 pisz w UTF-8 itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 1 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 jak mam pisać w ISO-8859-2 ;s? e: mam powiedzieć notatnikowi: weś pisz w ISO-8859-2 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 Np. w Notepad++ jest taka opcja jak "Format" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 1 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 ciesze się, tylko że u mnie nie ma.. bo mam zwykły notepad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 Kiedy zapisujesz w okienku zapisu jest takie coś jak "Kodowanie" .Kodowanie ustawiasz na ANSI tak jak pokazał Nobody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 plik->zapisz jako-> i ustawiasz: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 1 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 ok zaraz lookne czy zadziala e: miałem ANSI zaznaczone wciaz, nawet jeszcze raz zapisalem i nic. e2: juz problem się rozwiązał - notatnik nie przekodowywał na ISO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 Ściągnij sobie PitPada. Równie prosty jak notatnik, a koloruje składnie i dba o kodowanie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 to zaznacz utf... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 Notepad++ rox :D Ścągaj... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 1 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 mam PitPad 3 fajny jest bardzo zamykam temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi