tmklpa Opublikowano 19 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 siemka jestem początkujeącym niewiem gdzie sie zmiejsza czułośc myszki jak wogóle sie tu zmiejsza bo wziałem to z netu :confused: //kamera i wyswietlanie grafiki 3D d3d_set_projection(x,y,z3+z1, x+cos(direction*pi/180),y-sin(direction*pi/180),z1+z2+z3,0,0,1); draw_set_alpha(1); draw_set_color(c_white); d3d_draw_floor(0,0,pod,640,480,pod,background_get_texture(podloga),24,18); d3d_draw_floor(0,0,suf,640,480,suf,background_get_texture(sufit),16,12); //poruszanie myszka direction+=(window_get_width()/2)-window_mouse_get_x(); z2+=((window_get_height()/2)-window_mouse_get_y())/250 window_mouse_set(window_get_width()/2,window_get_height()/2); window_set_cursor=cr_none Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 19 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 Czy to nie jest mój silnik? :P Dobra. Czułość myszki masz w tych dwóch liniach: z2+=((window_get_height()/2)-window_mouse_get_y())/250 direction+=(window_get_width()/2)-window_mouse_get_x(); Jeśli chodzi o szybkość pionową, to: im większa jest wartość na końcu (tutaj 250), tym wolniej chodzi myszka. Co do szybkości poziomej: za (window_get_width()/2)-window_mouse_get_x() dajesz np. *0.8, co oznacza, że myszka będzie chodzić o 20% wolniej (1-0.8=0.2). Czyli wyglądać będzie to tak: direction+=((window_get_width()/2)-window_mouse_get_x())*0.8; Pamiętaj, żeby dać nawiasy w dobrej kolejności ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmklpa Opublikowano 19 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 no własnie chciałem zmiejszycz czułość myszki bo nawet w systemie mam dużą i nie moge nie zobaczy a chciałem cos zrobic z twojim silniczkiem]a tak po pierwsze nie rozumniem tego co napisałes na pisz do dobze bonie wiem jak to zrobic i wogóle te nawiasy niewiem jak poprzestawiac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi