Roki Opublikowano 29 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 Mam problem, po kliknieciu na przycisk chce aby dalo sie zmieniac opcje gry, a w sposob taki iz pokazuja sie okienka i pyta co i jak. Czy ktos moze dac mi taki kod, na zmiane: -głębi kolorów -fullscreen -resolution -frequency To tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 29 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 2.W create dajsesz : GML full = false w mouse left pressed: GML full = !full window_set_fullscreen(full) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 29 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 Ale to ma sie pytac, jaki ma byc ekran full czy nie full, i o inne też ma się pytać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 29 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 1. Zrób np. zmienną deep (ma byc od 0 do 1 glebokosc) i wtedy w kazdym obiekcie na początku w draw dawaj draw_set_alpha(deep), może tak.. 2. if full=1 window_set_fullscren(full) itp, tak jak kolega wyzej powiedzial. 3. Co to? 4. Co to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 29 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 Co do pierwszego to chodzi mi o to, że są 32 bity, 16 itd. Fullscreen jest ok, a resolution to rozdzielczość czyli np 800X600, a frequency to częstotliwość odświeżania, np. 60 Mhz, 59 Mhz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 29 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 aha no to czaj zaraz ci wszystko ładnie napisze w edicie.. edit: no może nie tak ładnie bo nie wię jak 1. ale: 3. view_wport - szerokosc okieka z grą } wymiary view_hport - wysokosc okieka z grą } okna view_wview - szerokosc viewa, czyli tu dajesz np 800 } roz czość view_hview - wysokosc viewa, czyli tu dajesz np 600 } dziel 4. room_speed=60, room_speed=59 e2: ale przy 4 to wtedy np masz speed 1 i jak normalnie jest 30 to dasz 60 bedzie dwa razy szybsze. e3: jak chcesz na oko tą samą prdk zostawić to dajesz: speed=10/(room_speed/30), jezeli 30 to norma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 29 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 Ehh, częstotliwość odświeżania to nie to :P Jak prawym na kompa dasz i ustawienia to gdzieś jest, to nie jest aż tak ważne, tak samo ta głębia kolorów bo jest funkcja: display_set_colordepth(bit) Tylko nie wiem jak jej użyć :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 29 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 jak to nie wiesz? daj w create display_set_colordepth(8) i zobaczysz efekt ^^ e: masz 8,16 i 32 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 29 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 No dobra, umiem używać XD Lol, całą grafe kompa mi zmieniło na 8 bitową :P @E: UP i 64 :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi