art22pl Opublikowano 22 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 Witam mam problem z mapą zrobiłem mapę ładuję ją z.obj wiem jak ustawić mapę itd tylko mam problem z kolizją, czyli moja postać przechodzi przez tą mapę zamiast chodzić po niej jak to zrobić ? Chodzi o oś z myślę, że dobrze napisałem, jeśli nie mogę podać screena a i były takie przykłady terrain example, ale nic nie rozumie nie da się tego jakoś zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 22 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 Hmm, w XenoN było coś takiego (sprawdź xenon_terrain_... chyba) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 22 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 Oto skrypty z wersji 0.2 XenoNa (wtedy był pisany tylko w GM, a więc obsługa terenu tam się znajdzie): https://gmclan.org/up1105_3_XenoN_Core_0_2_Scripts.html :) (rozpakuj i zaimportuj do GMa, w razie pytań pisz, a wszystko wyjaśnię) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art22pl Opublikowano 22 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 Hmm, w XenoN było coś takiego (sprawdź xenon_terrain_... chyba) Tak ale jak to wykorzystać :( P.S jak włożę script wyskakuje error przy ładowaniu . edit error : In script xenon_draw_terrain_simple_layer_opti line 1 pos 539: Unknown function or script: xenon_core_camera_from_x In script xenon_draw_terrain_simple_opti line 1 pos 451: Unknown function or script: xenon_core_camera_from_x może mi ktoś pomóc ? będę wdzięczny może jakiś przykład jest który ładuje mapę z obj i ma poprawną kolizję . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 22 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 jaki error? podaj tresc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art22pl Opublikowano 24 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 jaki error? podaj tresc Podałem wyżej zrobiłem tak jak napisałeś na pw i nic dalej przechodzi ma ktoś inny pomysł ? EDIT: Problem rozwiązany dzięki za pomoc tak naprawdę nie trzeba skomplikowanego silnika robiłem teren do mojej gry Za Mieczem 3D ładowanie z .obj i mapę z innego formatu ale mam niezły plan :thumbsup: gra chodzi mi jeszcze na 100fps a mam ludzi,drzewa, prawie wszystko jest dobrze temat zamykam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi