Kofel Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Witam! Kupuje sobie w najbliższym czasie ( mialem już wcześniej ale coś nie wypaliło ) kupić nowy sprzęt do 1400 zł. Mam napęd, monitor, obudowe i zasilacz. Reszte muszę dokupić. Więc tak dysk - wystarczy ~ 320 GB. Ramu 2 - 4 GB DDR2. Najgorzej co z procesorem, myślałem nad Quadem, ale wtedy nie bardzo jak mam się wyrobić na dysk ( mam stary z laptopa 120 GB SATA 7200 obr ) bądź kartę graficzną. Pytanie, co byście doradzili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Ja doradzam, zostaw sobie kase albo kup gitarę i wyrywaj lachony. Rzuć tego kompa w pisthu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Do grania w najnowsze gierki, grania w starocie czy do jakiejś pracy? Bo od tego dużo zależy. Jak chcesz pykać w najnowsze gierki, dobrego sprzętu za 1400zł nie znajdziesz, chyba, że na allegro :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Dozbieraj i kup sobie sprzęt za około 2500zł ja tak zrobiłem i jestem zadowolony :) Będziesz Pykał z Crysisa na high w wysokich rozdzielczościach i inne nowe gierki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Kup jakiekolwiek wydanie CDAction, jest tam konfigurator. Obejrzyj najtańszy zestaw, zazwyczaj jest za 1600-1800, nawet niezły złom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Po co konfigurator z CDA, jak sklepy czasami takowe mają, np. http://www.komputronik.pl/konfigurator_zestawow_komputronik/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 18 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Dobra, złożyłem sobie sprzęt, nie będzie on do grania, może tylko w ET i CS'a... wiecie, ja nawet nie wiem czym jest tak naprawde Crysis, poza tym że się dużo osób jara że ma to dobrą grafike, ale w GTA IV bym zagrał, tego nie ukrywam ;P Sprzęt jaki wybrałem, w środę idę zamawiać: Asus P5QL PRO - 300 zł Intel Core 2 Duo E5200 - 300 zł Dysk Samsunga 320 GB 16 mb cache 7200 obrotów - 200 zł Geforce 9600 GT - 360 zł Ram kingston/goodram 2 GB 800 Mhz - 110 zł Ceny orientacyjne, bo nie wiem jak u mnie w sklepie w katalogu będą mieć. ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Czemu ni epomyslisz sobie o 64 bitach? Bo ja mam 6 GB pamieci na 2 kompie, i niesamowity AMD phenom. Naprawde dobry procek. http://nvision.pl/art-240/Najszybszy_proce..._X4_955_BE.html Chociaz te 2k caly komp mnie kosztowal... Jak cos to AMD sa o wiele lepsze od Intelkow, szybszy i wydajniejszy, i na dluzej : D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Kofel@ wybrałeś bardzo opłacalny procesor jak na teraz ale zmieniłbym na twoim miejscu kartę graficzną na GeForce 9800 GT, cena 395 zł wieć podobna a mocniejszy i dobrze się kręci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 18 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Zobaczę, jak na sklepie będą mieć w przystępnej cenie to wezmę. A może coś z Radeonów w podobnej cenie mi polecicie? Podobno są bardziej energooszczędne. BTW. Na kiego mi O/C jak ja napewno tego nie będe robić ;dd za drogi sport ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Radeon 3850? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi