Boro Casso Opublikowano 10 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 No więc tak strona gdzieś w godzie zawiera <td class="label">Imię:</td> <td class="content">Jakies imię </td> Potrzebuje wyciągnąć ze strony zapisanej w zmiennej $profile 'Jakieś imię' Próbowałem tak $pattern = '<td class="label">Imię:</td><td class="content">(.*)</td>'; preg_match_all($pattern, $profile, $match, PREG_SET_ORDER); echo $match[0]; Niestety nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 10 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 pattern sprobuj taki: "#<td class=\"label\">Imię:</td><td class=\"content\">(.*?)</td>#si" I nie wiem czy nie musisz < i > zneutralizować poprzez \ :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 10 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 Ja bym użył fgetc dopóki nie dojdę do znaku > a potem do zmiennej to co jest dalej dopóki nie dojdzie do < Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro Casso Opublikowano 10 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 daje tak $pattern = "#<td class=\"label\">\Imię:</td><td class=\"content\">(.*?)</td>#"; $profile = ' <td class="label">Imię:</td> <td class="content">Ania</td> '; preg_match_all($pattern, $profile, $match); print_r ($match); i zawsze zwraca Array ( [0] => Array ( ) [1] => Array ( ) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 10 Maja 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 Tester wyrażeń online: http://myregexp.com/ <td class="label">Imię:</td>\n <td class="content">(.*)</td> @Kofel: Co w twoim wyrażeniu oznaczają # i #si oraz jaki sens ma pisanie (.*?) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro Casso Opublikowano 10 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 w twoim skrypcie wywala mi Warning: preg_match_all() [function.preg-match-all]: Unknown modifier 'I' in C:\Program Files\WebServ\httpd\2nk.php on line 47 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 10 Maja 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 Ja nie podałem skryptu, tylko wyrażenie regularne pasujące do tekstu. Nie pamiętam które znaki trzeba zneutralizować, więc tutaj musisz poradzić sobie sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 Ranmus, ja tylko to umiem z wyrażeń, ale zawsze mi działa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 11 Maja 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 No ale co oznacza # i #si, bo nie mogę znaleźć tego w opisie wyrażeń regularnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 Chyba zaczynainie szukania w dowolnym miejscu, mówię że się nie znam omg. #si to chyba z case sensitive coś , a regexp to perlowe są Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi