marker Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Mam pytanko, apropos health barow i innych... A wiec, mam platformowke, no i nie wiem, jak zrobic pasek zycia (chodzi o podst. zmienna gma "health")... ;/ Jesli mozecie, dajcie kodzik, jak zrobic taki pasek zycia. Chodzi mi o GML, a nie na klocuchach... No i jeszcze jedno pytanie... Mozna robic takie paski ze zmiennych globalnych? Jesli tak, to jak? :) Jak zwykle, z gory dzieki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Mam swój sposób: 1.Tworzysz sprita o szerokości 1px ,a wysokość jaką chcesz. 2.draw_sprite_stretched(bar,0,view_xview,view_yview,zycie,wysokosc_bara) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 GML draw_healthbar() :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 GMLdraw_healthbar() :) Mój lepszy od GMowego :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 A ja wolę najzwyklejsze draw_rectangle. draw_rectangle(x,y,x+zmienna,y+16,0) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marker Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 nom, dzieki 47xxxx, GML draw_sprite_stretched(healthbar,0,0,0,global.zycie,100)pomoglo :) Jeszcze dorzuce dla kogos, kto ma ten sam problem, ze najlepiej tlo jeszcze dodac :) Sprawa rozwiazana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapkap Opublikowano 2 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2009 Najlepiej jest używać global..... bo wtedy można zrobić np. 2 healthbary 1HP i 2 MANA :sp_ike: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
don_soyer Opublikowano 2 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2009 bez globali też mozna. zaden problem przeciez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi