OriPL Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Mam taki problem ... gdy tworze string: $do_zapisu="<?php $pozdro = false; ?>"; i puzniej zapisuje to przez fwrite(); to w pliku mam taki patent: <?php 1 = false; ?> jak zrobic zeby zamiast tej "1" bylo "$pozdro" ja wiem na czym polega problem ale nie wiem jak go zlikwidować... xD Edit: Po prostu jak zrobić żeby ta zmienna $pozdro nie była brana jak zmienna tylko jako tekst :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Spróbuj tak: "$"."pozdro" czyli $do_zapisu="<?php $"."pozdro=false ?>" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OriPL Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 hehehe działa thx Wielkie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Ew. \$pozdro. Pamiętaj, że wstawianie zmiennych w cudzysłów dodaje do stringa wartość tej zmiennej, a nie nazwę. Albo pisz w apostrofach ( ' ' ) albo używaj backslasha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi