pivot18 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Czyli jak zrobić aby po zderzeniu Grafika się zmieniła tylko że tylko jest to liczone tylko raz aż do czasu gdy znowu skoczę? Prawie mam ale to nie to :/ Kod: Create: tak = 0 Step: if distance_to_object(parent_pod) < 1 { hero_normpraw tak = 1 } if distance_to_object(parent_pod) > 1 and tak == 1 { tak = 0 } i wyskakuje błąd: FATAL ERROR in action number 2 of step Event For object object0: COMPILATION ERROR in code action Error in code at line 24: tak = 1 at position 2: variable name expected. Co to znaczy Expeced? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 GML if !place_free(x,y+1) { sprite_index=grafika; } EDIT: Oczekiwana nazwa zmiennej ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Expected - spodziewana "hero_normpraw" to jest skrypt czy nazwa warunku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Tam jest hero_normpraw bez niczego, prawdopodobnie bez sprite_index Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pivot18 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 A no racja sorry xd Teraz działa... Jak mogłem tego nie zauważyć :o sam sprawdzałem dokładnie xd Ale jak widać nie dokładnie xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi