Templer Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Witam. Potrzebuję skryptu który będzie rysował kolorowy tekst chodzi mi o coś takiego: GML kolorowy_tekst(pozycja_x, pozycja_y, str) W użyciu: GML kolorowy_tekst(0, 0, "[kolor=c_red]ten tekst jest czerwony[/kolor] [kolor=c_orange]ten tekst jest pomarańczowy[/kolor]") I rysował by się taki tekst: ten tekst jest czerwony ten tekst jest pomarańczowy Chodzi o to żeby to było w jednej funkcji. z góry thx za pomoc ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro Casso Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=15031 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 draw_text_color(x,y,string,col1,col2,col3,col4,alpha); argumenty nie jestem pewnien, z pamieci pisze. ni wiem o co kaman :F Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Hunter: :P Poprawka :) draw_text_ext_color(x,y,string,sep,w,c1,c2,c3,c4,alpha) Ups, pomylka :( dobrze napisal ale ten co ja dalem tez jest dobry ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Templer Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 draw_text_color(x,y,string,col1,col2,col3,col4,alpha); argumenty nie jestem pewnien, z pamieci pisze. ni wiem o co kaman :F Ta funkcja miesza te wszystkie kolory nie o to mi chodzi ;p Boro Casso thx o to mi chodziło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarioGteen Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 GML draw_set_color(c_red) draw_text(x,y,'ten tekst bedzie czerwony') to bedzie napewno dzialac bo u mnie dziala a jak chcesz wieksza czcionke to na poczatku jeszcze daj GML draw_set_font(nazwa fonta) a gdzie sie robi fonty to raczej wiesz xD :) :D :P Edit: PS: zalorzyles tak dawno konto a tak malo postow? Post nic nie wnosi do tematu, odpowiedź już została dana i jest zgoła inna. A dopiski dla czego ktoś założył konto dawno a ma mało postów są nie na temat. Nie kazdy pisze, żeby pisać. Warn +1. gnysek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi