bojziom Opublikowano 8 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2006 Mam wielką prośbe .Jestem nawicjuszem i mam program game maker 5.0 i wogule nie wiem jak się nim posługiwac wiec prosze żeby ktośmi wytłumaczył od podszewki jak stworzycjakąs prostą gre albo dał jakiś link ze stronkąna której jest opis. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 8 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2006 Znasz angielski? Jeśli tak, zajrzyj tu: http://gamemaker.nl/tutorial.html Jeśli nie: http://www.swk.vectranet.pl/~jaworscy/Clic...radniki_gm.html Jak się uczyć? Przeglądaj stare tematy, pytaj na forum i wiesz ;D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valdemor Opublikowano 9 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2006 Jeśli chcesz się nauczyć pisać w GM, to niestety, ale musisz trochę nad nim posiedzieć. Najlepszą nauką jest podejrzenie wykonania gry w samplesach dołączonych do programu. Spróbuj tam coś pozmieniać i zobacz jakie efekty uzyskałeś. Następnym krokiem jest napisanie prostej gry z klocków (no chyba, że znasz trochę programowanie, to zacznij od razu na scryptach). :D Dodatkowo poszukaj trochę przykładów na forum. Napewno się Tobie przydadzą. Jeśli będziesz miał jakieś pytania to pytaj tutaj. Pamiętaj tylko, że całej gry za Ciebie nikt nie napisze, musisz zrobić to sam. Następnie, jeśli uda Tobie się coś sklecić, to wystaw na forum, pamiętając o tym, aby umieścić w odpowiednim temacie, ale ostrzegam możesz spotkać się z ostrą krytyką, ale pochwał napewno też nie zabraknie. :thumbsup: A więc do dzieła. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi