london Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Przy zrzucaniu wagi kluczowa jest dieta. Najlepiej obliczyć swoje dzienne zapotrzebowanie na kalorie i uciąć z tego trochę. Jedz 6 posiłków dziennie, każdy ma zawierać pełnowartościowe białko. Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, więc nażryj się rano. Po 18:00 spokojnie możesz jeść, przed snem również, ale najlepiej posiłek zawierający białko, bez węglowodanów i tłuszczy. Tłuszcze możesz żreć, węglowodany przyczyniają się w głównej mierze do tycia, więc je ogranicz, szczególnie te w postaci cukrów prostych - takie tylko w godzinach około treningowych. Ustal godziny posiłków i nie dojadaj między nimi. Ja bym bardziej od aerobów polecał trening interwałowy. Akurat bieganie na dłuższe dystanse w tym wieku podobno nie jest zdrowe Bieganie obciąża stawy, dlatego nie należy przesadzać. Najlepiej biegać po miękkiej nawierzchni np. trawie. Chociaż mam znajomych, którzy maniakalnie biegają gdzie popadnie i nic im nie jest, więc nie ma co się przejmować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Surki za offtop, ale nawet pani kontekstowa dorzuciła swoje 3 grosze do wypowiedzi: Schudnij - Pij Wodę Zrzuć Kilogramy. Koniec Diety! Wejdź i zamów wodę do domu. www.eden.pl Dieta Oczyszczająca Zmień swe życie na Lepsze. Oczyść Jelita ze zbędnych Toksyn! www.Colonix.pl/Odtruwanie Hihi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 4 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 brzuszki dają efekty, mogę biegać dłużej i szybciej :D Teraz przerzucam się na rowerek :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Lolik, wg. mnie nie wydajesz się być znadwagowany... (w00t). Na avatarze widzę Maks Pejna. A on był chudy. Btw. jak chcesz schudnąć, to polecam wysysanie tłuszczu. =[ pssss. i po bólu. K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Dodam jedynie, że odkurzaczem taniej wychodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Odkurzacze ssą ;] Jestem już na 17 dniu A6W i brzuch jest twardy, ale coraz bardziej mi się nie chce tego robić ;/ (3 serie po 12 powtórzeń bez przerwy O_O) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vianom Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Czytałem gdzieś (bodaj sfd.pl), że nie ma znaczenia czy zrobisz to naraz czy odpoczniesz sobie np. godzine, ważne, że zrobisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Ajajaj... ja przeczytałem, że trzeba bez przerwy. W sumie, i tak robiłem przerwy ok. 10 minutowe między seriami :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Ajajaj... ja przeczytałem, że trzeba bez przerwy. W sumie, i tak robiłem przerwy ok. 10 minutowe między seriami :D No ale jakaś mała przerwa pomiędzy seriami powinna być, no bo po co miałyby być te serie skoro niemożna by było zrobić sobie przerwy? Ważne, że robisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 5 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 tak źle ze mną nie jest :) ale nie jest też najlepiej, więc muszę się ostrzej wziąć za siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoho Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Częste sranie to podstawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Ja sram rzadko, a mam kaloryfer, więc nie wiem czego jest to podstawą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 ;) Sam mam drobną nadwagę i proponuje ;d - Nie jeść jak świnia (tzn. np. w Japonii oni nie jedzą wszystkiego na obiad, tylko np. ryż, za godzinę rybę itp.) - Dużo chodzić ;p Bieganie i brzuszki męczą, a jak chodzisz to jest nawet good ;d Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 - Nie jeść jak świnia (tzn. np. w Japonii oni nie jedzą wszystkiego na obiad, tylko np. ryż, za godzinę rybę itp.) Zdrowsze jest nażreć się, a potem przez kilka godzin nic nie jeść, niż jeść z przerwami, bo wtedy pracuje żołądek cały czas a tak to strawi duży obiad i ma spokój. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Częste sranie to podstawa Do zdrowych jelit i twardej kupki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XnevaN Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Moje porady: - Mniej jeść - Dużo ćwiczyć (brzuszki, pompki itp.) - Nie za długo siedzieć przed kompem i TV - Jechać rowerem (wtedy nogi pracują) To mi pomogło, jak miałem nadwagę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 dużo seksu !! najlepszy i najprzyjemniejszy sposób Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 6 Maja 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 W tym wieku możecie sobie tym sposobem najwyżej łapę wyrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 Ta, a potem do lekarza, bo nadgarstek boli :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi