Roki Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Mam event kolizja z object drzewo pokazuje wiadomosc i zmienia zmienna global.misyjka=1, ale te wiadomosc wywala kilka razy! Jak tego uniknąć? exit; nie działa, aha i nie mam PRO, tylko LITE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 GML if( !global.misyjka ) show_message( ' ' ); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 No i dałem w kolizji, chodzi ale wywala ją kilka razy :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 No i dałem w kolizji, chodzi ale wywala ją kilka razy :/ mówiłeś że "zmienia zmienna global.misyjka=1" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Czyli jak po wywaleniu wiad. zmienna misyjka zmieni się na jeden to pójdzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 GML if( global.misyjka == 0 ) show_message( "wiadomość" ); // jeżeli misyjka == 0 pokazujemy wiadomość else global.misyjka = 1; // teraz warunek nie będzie spełniony, bo misyjka != 0, i nie pokażemy wiadomości. proste i logiczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi