Markuz Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 Witam! Jak można zrobić takie subdomeny że np. po zarejestrowaniu użytkownika tworzy nam się subdomena - user.strona.pl ? I po utworzeniu takiej subdomeny przenosi ona do podanego katalogu czy na jakiej zasadzie to polega? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 28 Marca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 przekierowanie na folder w .htacces :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 28 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 Hmm to mi nic nie mówi :P A jak zrobić to automatyczne dodawanie? Jest w sieci o tym artykuł itp. ? hmm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 Nie dodawanie, a przekierowywanie. Przekierowujesz z <user>.domena.pl na domena.pl/index.php?user=<user>. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 28 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 aa już rozumie dzięki ci wielkie :) EDIT Sorka za spam ale jeszcze odnośnie tych subdomen ( nie chciałem tworzyć nowego tematu, a nie zedytoowałem tego górnego posta ponieważ chciałem żeby był on w ostatnio dodanych postach na stronie głównej aby każdy mógł go zobaczyć :) ) A więc do pliku z .htaccess mam wstawić tylko: Redirect http://subdomena.domena.pl http://www.domena.pl/subdomena/ tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 RewriteEngine on RewriteCond %{HTTP_HOST} ^([a-z]+)\.domena\.pl [NC] RewriteRule (.*) /$1 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 29 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 Hmm, a jeśli chciałbym zrobić automatyczne dodawanie takich subdomen? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 To sobie edytuj plik .htaccess za każdym razem i dopisuj kolejne linijki... głupio kombinujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 29 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 Aha, bo nie byłem pewien czy można edytować plik .htaccess , dzięki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi