Pieter Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Wszystko co Ci potrzebne masz w tym temacie... Nie rozumiem twojej ironii... Myślisz, że podamy Ci cały kod? chyba sobie kpisz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 22 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 O nic takiego nie prosiłem, nie musisz się od razu unosić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Nie unoszę się ;) stwierdzam fakty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 22 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Niech będzie na twoje :) koniec offtopa bo inaczej warny polecą. Pokombinuję z tym, jak ktoś będzie chciał to mogę wysłać to co wykombinowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Dałem Ci tam artykuł, wystarczy to przenieść na xtend.dll tylko bez enumwindows ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 24 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Odświeżam, bo mam dziwny problem... Zlokalizowałem adres w pamięci od paska adresu, wpisałem żeby wyłączało ie jak się wpisze słowo google. I kiedy wpiszę "www.google.pl" to blokuje, a jak samo "google.pl" to już nie blokuje, tak jakby string bez www był pod innym adresem, ale nie mogę go zlokalizować... Jakieś porady? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 26 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 program w gmie który pobierał by adres z przeglądarki i jeśli adres zawiera określony wyraz to przekierowało by na np. na Google W GMie nie, zacznij robić w C++ Czy to jest wogóle wykonalne? Nie. EDIT: Chyba że jakimś DLLem?Nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 26 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 Chyba jednak możliwe, skoro na moim kompie działa:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 26 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 W GMie nie, zacznij robić w C++ Nie. EDIT: Chyba że jakimś DLLem?Nie wiem. Następnym razem przeczytaj cały temat. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 26 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 Jednak twój art Pieter mi się nie przyda, bo xtend.dll zwraca tylko uchwyt okna, a tu potrzebny by był uchwyt comboboxa. A z tymi adresami w pamięci to za każdym razem są one inne. Chyba będę musiał sobie odpuścić napisanie tego blokera... dopóki nie naucze się Delphi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 26 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 Nie możesz zwrócić uchwyt comboboxa, xtend.dll zwraca tak naprawde wskaźnik do pamięci procesu ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 26 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 Jednak twój art Pieter mi się nie przyda, bo xtend.dll zwraca tylko uchwyt okna, a tu potrzebny by był uchwyt comboboxa. A z tymi adresami w pamięci to za każdym razem są one inne. Chyba będę musiał sobie odpuścić napisanie tego blokera... dopóki nie naucze się Delphi. od tego masz findwindowex ;///// MONDRY pANIE :( # window_find - Szuka okna poprzez podana nazwe klasy i/lub okna i zwraca jego uchwyt. # window_find_ex - Szuka potomnego okna poprzez podana nazwę klasy i/lub nazwę okna w podanym oknie i zwraca jego uchwyt. nauka delphi Ci nie pomoże, zacznij się uczyć ASM jeżeli chcesz działać na adresach albo WinApi jeżeli chcesz działać na np. okienkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 27 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Jak zrobić żeby mi zwróciło nazwę okna ie? Z tego co widzę tu jest polecenie SendMessage a xtend go nie ma. Może można go zastąpić czymś innym? Bez nazwy okna nie użyję find_window. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 IEFrame Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 27 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Czyli nazwa okna taka sama jak jego klasa, tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 nie musisz wpisywać obu, możesz wybrać, albo po title albo po klasie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 28 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 Ok, przebrnąłem przez te wszystkie findwindowex, doszedłem do kolejnego SendMessage. Próbowałem przez process_read_string(proces, uchwyt zwrócony przez findwindowy,255) lecz zwraca mi pusty string. Co zrobiłem nie tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 to, że tam nie powinien być uchwyt tylko adres (tak tego nie zrobisz), ale na sendmessage mogę Ci napisać osobnego dll'a, co ty na to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 28 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 Nie mam nic przeciwko:) SendMessage(iechild,0,WM_GETTEXT,@buffer[0]) co to jest ten @buffer ? Bo to że tablicą to wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 Wskaźnik na 0 element tablicy bufffer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 28 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 To wiem, ale co oznacza razem z @? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 no to mówie: @ oznacza wskaźnik. mógłbyś napisać samo buffer zamiast @buffer[0] bo buffer sam w sobie jest wskaźnikiem na 0 element tablicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 Zrobiłem dll'a który po prostu pobierze Ci z okna IE adres... i tyle... wrzucam. https://gmclan.org/up44_3_pobieranieurl.html proszę... nawet źródło dll'a dałem. To zakomentowane jest moje, to co jest normalnie jest z 4programmers.net ale powinno działać (NIE TESTOWALEM IE MI NAWALA WIEC NIE MOGE WLACZYC) jak by co to pisz tu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 29 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 Sprawdziłem. Niestety to nie działa, zwraca pusty string. Myślałem że to wina tego że jestem offline ale po podłączeniu neta dalej jest to samo. Dziękuję ci Pieter za pracę, jesteś dobrym kumplem. Trzeba będzie się wziąść za jakieś normalne programowanie. Dzięki wszystkim za pomoc, pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 jeżeli Ci nie działa, po prostu odkomentuj tamten kod i zakomentuj ten co już jest, potem tylko dll'a przekompiliuj ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 29 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 Od zawsze podejrzewałem że ie jest jakieś anormalne:/ jest jakaś różnica między klasą WorkerW a WorkerA ? Zajrzałem do źródła i napisałeś workerA a w arcie jest WorkerW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 https://gmclan.org/up44_3_msg.html spróbuj tego dll'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 29 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 DZIAŁA! Naprawde nie wiem jak ci dziękować... Teraz będę mógł zablokować dostęp do pewnych stron. Jeszcze raz dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 spoko ;p problem w tym, że strony nie będą zablokowane jak masz wiele IE odpalone. ;x tam na razie masz tylko GetURL, mogę zrobić Ci też SetUrl ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 29 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 Jakbyś był taki dobry:)...w przypadku gdyby coś nie działało zrobię wredniejszą wersję która przez xtenda będzie wyłączać ie. process_close() Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi