lol13 Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 Mam mały problem ponieważ pracuje nad grą platformową i nie wiem jak zrobić żeby była grawitacja i animacje np.bicie, chodzenie itp proszę o pomoc i z góry dzięx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 Przeczytaj faq. Co do animacji to narysować je? Nie bardzo kapiszi o co ci chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 W grze platformowej już jest chodzenie ( by me ^^ ) przejrzyj no dział z przykładami, a grawitacja: GML (step) if ( !collision_rectangle( ... ) ) then { gravity = 1; } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 21 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 nie rozumiem, jak można mieć problem z animacją i grawitacją, dajesz orgin animacji na center odznaczasz precise collision checking, ewentualnie dajesz maskę, robisz podłoże na którym postać "stanie" i wszystko, jeśli będziesz miał nadal z tym problem napisz na moje gg 7344078 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi