luxbartek Opublikowano 27 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2006 Jestem początkujący i mam pytanko jak zrobić limit pkt. po którego przekroczeniu kończy sie dany poziom czyli poprostu przechodzi sie na nxt. plansze czyli lvl. np. węzyk i po osiągnięciu 200 pkt przechodzi sie do innej planszy. (taki dałem przykład) Prosze o pomoc, jak to mam zrobić.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 27 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2006 Szukanie nie boli. :glare: Dajesz w stepie dowolnego obiektu (najlepiej bohatera) "execute a piece of code". Wpisujesz: if score>199 then room_goto(room+1) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luxbartek Opublikowano 27 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2006 Z 1 planszy do 2 mi przechodzi ale czy z 2 do trzeciej też mi przejdzie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luxbartek Opublikowano 27 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2006 Nie resetują sie pkt. i przy nxt lvl nie moge sie ruszyć i przechodzi mi tylko na nxt plansze a czasami nawet nie widzi nxt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 27 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2006 Dobrze. W takim razie zrób obiekt o nazwie poziomset. Umieść go w pierwszym levelu i daj w stepie "execute a piece of code": if room=1 and score>199 { room+=1 } if room=2 and score>//dajmy na to 399 { room+=1 } if room=3 and score>//dajmy na to 799 { room+=1 } I tak dalej konsekwentnie zwiększasz wymagany score. Pamiętaj, że poziomset daj w pierwszym poziomie i ustaw w lewym panelu opcji obiektu "Persistent". Powinno działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luxbartek Opublikowano 27 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2006 jak tak zrobie to nie widzi nastempnego rooma @edit nie zmienia na nxt plansze... Może lepiej będzie jak mi powiesz jak zrobić żęby zmianiał Backgroung po osiągnięci jakiejś ilości pkt bo o to mi chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 28 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2006 jak tak zrobie to nie widzi nastempnego rooma <{POST_SNAPBACK}> Może masz tylko dwa roomy :). Dodaj kilka roomów i ustaw w każdym inny background . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi