zbysheck Opublikowano 4 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 znam troche c++ i troche pascala, a ostatnio na infie bawimy się w delphi. Zastanawiałem się czy w dev c++ jest opcja takiego programowania na okienkach jak w delphi właśnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 4 Marca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 W Dev C++ nie, ale w Borland Turbo Explorer masz C++, Delphi i .NET. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbysheck Opublikowano 4 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 Bawiłem sie borlandem ale wolę deva bo mniejszy i prostszy troche. I nie wiem czy dobrze przekazałem o co mi chodziło: nie musi obsługiwać delphi tylko "zabawę okienkami" - rysowanie przycisków i nadawanie im potem jakichś tam cech. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 4 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 dev tego wlasnie nie posiada, nie jest wspierany juz od dawien dawna (o ile dobrze wiem). Przerzuc sie na visuala - tam masz to czego wlasnie szukasz. tez na poczatku bylem mocno przywiazany do deva ale jak sie dowiedzialem ile bledow on nie wykrywa to przemoglem sie do przyswojenia visuala. polecam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 4 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 Generalnie, w Devie jest słabo gdb opakowane jak dobrze pamiętam, ogólnie gdb na windowsie ssie. ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
progio! Opublikowano 5 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 Co? Dev? Tożto stare i nie wspierane od milionów lat. Co do GUI. Dla QT - QTCreator/QTDesigner, dla wxWidgets - wxDev-C++, albo Code::Blocks z wxSmith itd. itp. Pełno tego na necie. Chociaż polecam te dwie biblioteczki :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 5 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 Ja polecam Qt, ogólnie teraz wydali 4.5 na kilku licencjach, w tym LGPL, jedna z najlepszych dokumentacji, dobre IDE z wbudowanym Qt Designerem, hmm... ładnie opakowany debuger. Po prostu trzeba samemu spróbować. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi