Ryba24 Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 Witam jaki powinien być wymiar mapy świata wystarczy 2000 na 2000 pikseli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 "wystarczy"? ale na co? mapa powinna być taka jak ją autor zaplanuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba24 Opublikowano 2 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 Bo nie wiem może być duża mapa ale mało miejsc lub mała mapa i multum myślę że to wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 chodzi o gęstość? to od Ciebie zależy - jak bardzo chcesz rozbudować swoją grę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba24 Opublikowano 2 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 Teraz inne pytanie mapę robię w photoshopie więc w jakim formacie powinienem wstawić to do gry?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 niezaleznie - gm i tak na pewno trzyma dane obrazu w postaci bitmap (jak nie to wspolczuje tworcom - update do karty polaczony z dekompresja, ee ;/), ale jak to grafika calej mapy to musisz ja podzielic na mniejsze czesci i ladowac je dynamicznie bo gm takiej mapy nie pociagnie :0 (zalezne od komputera ale mi chodzi by dzialalo wszedzie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba24 Opublikowano 2 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 To znaczy mapę podzielić np na 10 części i te 10 backgroundy połączyć w romie tak?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 5 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 To znaczy mapę podzielić np na 10 części i te 10 backgroundy połączyć w romie tak?? Owszem :P najlepiej na fragmenty po 512 ;] Odległe będzie można deaktywować w celu oszczędzenia pamięci, a małymi lepiej sie układa :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi