Simon Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 Jak zrobić żeby ekran po jakimś czasie się przyciemniał i nastała noc i tylko światła samochodów ją rozjaśniały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 Phi! To trochę za dużo roboty =] Wątpię że ktoś Ci napisze do tego kod ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomalas Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 Trochę za dużo wymagasz, może lepiej zacząć od prostszych gier lub rzeczy :] A jeżeli Ci tak zależy może znajdź jakiś przykład ja za Ciebie szukac nie będe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simon Opublikowano 23 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 znalazłem przykład na gmclanie ale niedziała na gm6.1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valdemor Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 Gra moze byc nawet ciekawa, tylko jest jeszcze bardzo duzo bledow. Popraw je najpierw, a pozniej wez sie za inne rzeczy. Inaczej gry nigdy nie dopracujesz. <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simon Opublikowano 23 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 po pierwsze nie rób offtopa bo jest temat gry a po drugie już mam wersje bez błędów tylko na kompie niedługo wsadze na serwer tylko dokończe trójwymiarową strzelnice i dorobie parę innych żeczy np. dzień i noc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomalas Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 Bo ten przykład jest ze screen_gamma czy coś takiego właśnie mi tez nie chodził. Dzień i noc trudno będzie znaczy dla mnie :D Chyba ,że pomoże ci ktoś z bardziej doświadczonych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXcLiFe Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 Chyba najłatwiej będzie to zrobić w draw_sprite_ext(); ustawiając odpowiednie parametry dla każdego obrazka dużo to pochłonie procka ale mniej czasu zajmie (chyba ) :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 24 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2006 Można zrobić to też za pomocą czarnego prostokąta na ekranie, który co jakiś czas zmieniałby przezroczystość. Może niezbyt efektywne, ale proste :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simon Opublikowano 24 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2006 a mógłby ktoś zrobić przykład Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 24 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2006 Ja mialem coś takiego, to było że mialem pomalowany jeden pixel na czarno i jakiś tam kod. Ale niewiem gdzie to jest hehe. Jak znajde to dam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simon Opublikowano 24 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2006 tdobrze poszukaj a znajdziesz ;) tylko jakbyś mógł to poszukaj to bo to mi jest jeszcze tylko potrzebne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 25 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2006 Ach przypomnialo mi sie. Kiedyś też miale taki problem i Gooman dał mi link do silniczka. KLIK Naprawde spoko silnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomalas Opublikowano 25 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2006 Mmmm silnik spoko :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi