Skovv Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 siema.mam pytanie: Energie wewnętrzną ciała mona zmienić tylko wówczas gdy: a)wykonana jest nad ciałem praca b)ciało wykonuje prace c)następuje cieplny przepływ energi d)zostanie wykonana praca lub nastąpi cieplny przepływ energi to do szkoły z góry thx! ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 Mi się wydaje że (D)... ale nie zaznaczaj - niech ktoś jeszcze się wypowie bo nie jestem pewien. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skovv Opublikowano 26 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 ok pocekam ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 D) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 Grabarz, masz 13 lat, chodzisz do 6 klasy, skąd wiesz? Bo inni tak mówią?... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfinkss Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 tak D, bo Ew = Q + W, czyli albo praca albo przepływ ciepła (Dokładniej: I zasada termodynamiki : Energię wew. ciała można zmienic albo przez wykonaną pracę albo przez przekazanie ciepła ) Wiec na 100% D) A moze by tak da ten temat tam wyzej, jako "pomoc szkolna" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skovv Opublikowano 26 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 wielkie thx ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 Sorry za offtop Grabarz, masz 13 lat, chodzisz do 6 klasy, skąd wiesz? Bo inni tak mówią?... A może chodzi do 1 gimnazjum ja też mam 13 lat a chodzę 1 gimnazjum :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 D) A Grabarz przeniósł się z przyszłości, gdzie już ustanowiono, że 6-latki będą chodzić do szkoły. A może chodzi do 1 gimnazjum ja też mam 13 lat a chodzę 1 gimnazjum Tylko problem jest taki, że to jest w 2 gimnazjum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 Akurat program (tzn. kolejność jego realizowania) jest różny zależnie od nauczyciela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 Akurat program (tzn. kolejność jego realizowania) jest różny zależnie od nauczyciela. Widocznie moja szkoła jest opóźniona. Wcale bym się nie zdziwił. =D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 Grabarz, masz 13 lat, chodzisz do 6 klasy, skąd wiesz? Bo inni tak mówią?... Ejjj... Skąd wiesz, że chodze do 6 klasy? Bo nie, bo do 1 gim, mimo, że rocznikowo już mam 14, pozatym, nie interesuj się skąd mogę to wiedzieć. Co cię to obchodzi? Czy ja się interesuje tobą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 Widocznie moja szkoła jest opóźniona. Wcale bym się nie zdziwił. =D Z tego co pamiętam to ja ciepło miałem dopiero w 3 gimnazjum :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfinkss Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 mozna albo miec w 1 i w 2 a w 3 w ogole, ale i program moze byc 'odwrotny', więc sie nie dziwcie i nie mowcie ze \czyjas szkoła jest opóźniona ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Żal mi Harva, skąd wiesz, czy się nie interesuje fizyką? Jeśli chce, może wiedzieć i rozumieć wszystko o fizyce ;o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Poza tym, może ma w domu profesora fizyki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Korodzik Opublikowano 27 Lutego 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Poza tym, może ma w domu profesora fizyki? Tia, w szafie go trzyma i karmi resztkami z podwieczorku :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Tia, w szafie go trzyma i karmi resztkami z podwieczorku :/ A jakbym napisał że ma w domu policjanta to jak byś to zrozumiał? Że w mundurze i z kajdankami? Się składa, że nauczyciel/wykładowca to też zawód. Mama, babcia, tato, wujek, siostra, brat itd. Kumasz? :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Korodzik Opublikowano 27 Lutego 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Teraz kumam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi