Harv Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Witam. Ostatnio zacząłem bawić się w PHP (cześć Tymuś), robię rejestrację i logowanie, napotkałem na błąd. Chcę aby tworzony był plik o nazwie wpisanego wcześniej loginu (to mam), jednak kiedy wpisuję: fwrite("/users/".$_POST["login"].".php",$_POST["pass"]." ".$_POST["mail"],100); Wyskakuje błąd: Warning: fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/harv/domains/darkbasicpro.unl.pl/public_html/register2.php on line 27 Czytałem że ten błąd związany jest z chmodami, ale jak mam zmienić chmod nieistniejącemu plikowi? :( Dziękuje z góry za pomoc ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 24 Lutego 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 stream resource to jest uchwyt - http://pl.php.net/fwrite $fp = fopen('data.txt', 'w'); fwrite($fp, 'dane'); fclose($fp); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 24 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Warning: fopen() [function.fopen]: Unable to access /users/aaaaaaa.php in /home/harv/domains/darkbasicpro.unl.pl/public_html/register2.php on line 27 Warning: fopen(/users/aaaaaaa.php) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/harv/domains/darkbasicpro.unl.pl/public_html/register2.php on line 27 Warning: fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/harv/domains/darkbasicpro.unl.pl/public_html/register2.php on line 28 Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/harv/domains/darkbasicpro.unl.pl/public_html/register2.php on line 29 :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Skorzystaj z wygodniejszej funkcji file_put_contents() Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Ja proponuję zainstalować sobie PHP u siebie na komputerze i wtedy odpalać skrypty. Hosting może wprowadzać jakieś głupie ograniczenia. Po za tym coś takiego jak chmod, hm? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 24 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Warning: file_put_contents() [function.file-put-contents]: Unable to access /users/aaaaaaaaaa.php in /home/habobv/domains/darkbasicpro.unl.pl/public_html/register2.php on line 27 Warning: file_put_contents(/users/aaaaaaaaaa.php) [function.file-put-contents]: failed to open stream: No such file or directory in /home/habobv/domains/darkbasicpro.unl.pl/public_html/register2.php on line 27 ... Wina serwera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 24 Lutego 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 jak nie sprawdzisz na localu, to się nie dowiesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 hmmm... Spróbuj tak: stwórz samemu plik aaaaaaa.php i daj mu chmod 777. Sprawdź, czy teraz działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Chciałbym zauważyć, ze to jest błąd na 27 linii w pliku register2.php, a nie błąd przy jego otwieraniu. Katalog users istnieje? Uprawnienia są ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Jezu daj chmod katalogowi 0777 i się nie będziesz cackał. omg ; D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 24 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Dałem chmody 777 wszystkim plikom wcześniej, i nic... :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 A katalogowi? Weź ext pliku zmień np. na txt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 24 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 To samo :/ Chyba wina serwera... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 24 Lutego 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 gdybyś sprawdził na localhoście ... ale po co ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 24 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Już działa :P Dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi