Pental Stary Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Tytuł: Pluch! Gatunek: logiczna Opis: Miała to być prosta gra, którą tworzyłem, bo chciałem mieć chociaż jedną skończoną na swoim koncie. No i cóż - powstało skończone demo xD . Paczka zip zawiera źródło gry i jakiejś kompetentnej osobie z chęcią pozwolę kontynuować me dzieło. Pluch! to gra logiczna nie będąca remake'iem żadnej konkretnej gry. Niektórzy będą ją uważać za klona Sokobana, inni za oryginalną grę logiczną. Grafika jest bardzo prosta. Gra może zawierać błędy, siedziałem nad nią kilka godzin. Powodem zamknięcia prac nad projekem są monotonne plansze, nie jestem w tym dobry. Zapraszam do pobierania i grania ;) . That's my first game :D . Sterowanie - strzałka w lewo, w prawo i w górę, spacja - restart. Download: https://gmclan.org/up4218_3_Pluch.html Rozmiar pliku: 1 EM BE Autorzy: Programowanie: Pental Fabuła: Pental Grafika: Pental Muzyka: Joe Bongiorno Screeny: https://gmclan.org/up4218_6_screen.html https://gmclan.org/up4218_6_9f63f7814f.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Bardzo przyjemnie się gra. Jedna z solidniejszych produkcji. Grywalność: 5/5 Grafika: 3/5 (może nie powala ale nie to się liczy) Muzyka: 4/5 Ogólnie 4/5 :D! Gratuluje! PS. Prostota tej gry sprawia, że jest ona fajna :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Dobra przeszedłem całe demo i mnie wciągło więc daje 4/5... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pental Stary Opublikowano 22 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Nie doczytałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMcliker Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Up up: Bo to jest opensource. Topic: Przyjemnie sie gra. 4.5/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 teraz zobaczyłem opensouorce XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pental Stary Opublikowano 27 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Jest nowa wersja, a wraz z nią nowe elementy i poprawione błędy. Dodatkowo gra waży teraz ok. 6 razy mniej :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 27 Lutego 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Fajna estetyczna grafika, jakbyś ją skończył to w ogóle byłoby super, dobry pomysł itp. 4+/5 A właśnie zwiększ szybkośc spadania tego kwadrata/hero, bo troszkę to denerwuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pental Stary Opublikowano 27 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 O kurka - jest w grze błąd :confused: . Zaraz poprawię. Gotowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cysior Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Fajna gra 5/5 i ta nastrojowa muzyczka ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pental Stary Opublikowano 27 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Moim zdaniem muzyka pasuje, nie znam się kompletnie, więc dałem pierwszą lepszą :P . Kto pierwszy przejdzie wszystkie lvle bez edytowania xD ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Gratuluję dobrej gry :P Szkoda, że jej nie skończysz... Pokusiłem się o przejście całego dema. Daje 4/5 ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pental Stary Opublikowano 28 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Mogę kończyć, ale muszę przepisać cały kod ze stepa bohatera, bo powtarzają się tysiące linijek i ciężko cokolwiek dodać / naprawić :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Ano właśnie zapomniałem dodać, że cały silnik jest bezsensownie napisany :P Zrób go na nowo i do roboty! :P Mógłbyś się też pokusić o Level Editor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edono111 Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Gra ładna pod wzgladem estetycznym, dobrze dobrana muzyka Wciągneła mnie na troche i za to masz 4/5 ps.Mam nadzieje ża zrobisz pełnom wersje wtedy na pewno zagram :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pental Stary Opublikowano 28 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Hmm... Platyna, czemu cały? Tylko w stepie bohatera są zbędne znaki niektóre, poza tym, dobrze jest właśnie... Chodzi ci o ilość obiektów? To celowe, bo nie chciało mi się robić edytora lvli. W tej chwili GMowy wystarcza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Szczerze to nie lukałem w nic więcej niż w step bohatera i jak to zobaczyłem to się przeraziłem xD I tak jakoś mi się napisało "cały". Nie wiem co tam w innych masz :P Zresztą w tym przypadku bohater to jakieś 90% silnika :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pental Stary Opublikowano 28 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Moim zdaniem nie gadasz od rzeczy - to, że kodu jest dużo, nie znaczy, że jest zbyteczny. W błąd cię moim wcześniejszym postem wprowadziłem. Tam usunąłbym maks. kilka warunków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Czemu? Taki jest fakt. W tego typu grze większość zabawy z silnikiem to bohater :P Tak jak mówiłem nie przyglądałem się jakoś specjalnie jak co rozwiązałeś więc nie mogę za wiele powiedzieć, a pobierać znowu mi się tego nie chce, ale z tego co pamiętam to była masa bezsensownych warunków w hero. Poza tym znacznie ułatwiło by ci sprawę jakbyś wszystkim klockom dał jednego parenta. To też by chyba trochę ci ten kod skróciło bo tam miałeś bez przerwy jakieś place_meeting(Rura) czy coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pental Stary Opublikowano 28 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Nie mogę dać parentów. Obydwa obiekty mają inne cechy. Pętli parentowej w GMie robić nie można. W stepie kod jest krótki dość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi