set18 Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Witam, mam problem mianowicie mam plik .mod jak to wrzucić do Game Makera ? Dzięki za pomoc . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Wrzuć go do Sounds, i daj Use Multimedia Player Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
set18 Opublikowano 13 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 Wrzuć go do Sounds, i daj Use Multimedia Player Fervi Zrobiłem tak. Nie działa . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 fmod.dll i po sprawie :D Link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XARA Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 Bo to jest model z Marzipana, a nie dźwięk. Załaduj go za pomocą funkcji: d3d_model_load('nazwa_pliku.mod') i rysuj. Mam też nadzieję, że w ogóle umiesz obsługiwać modele? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 Create: global.model_bleble = d3d_model_create(); d3d_model_load(global.model_bleble,'model.mod'); Draw: draw_set_color(c_white); d3d_model_draw(global.model_bleble,argument0,argument1,argument2,background_get_ texture(textura); Ja używam takiego sposobu i wszystko działa. A rozszerzenie tego modelu to nie czasem *.gmmod?? P.S: A jeśli będziesz chciał zrobić kolizje z importowanym modelem odradzam bo jest to wyższa matma(nie moje słowa :P) i sądzę że sobie z tym nie poradzisz, no chyba że użyjesz jakiegoś dll-a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
set18 Opublikowano 13 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 Dzięki już działa. A da się jakoś powiększyć model ? Ja używam takiego sposobu i wszystko działa. A rozszerzenie tego modelu to nie czasem *.gmmod?? nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 d3d_set_scalling(SX,SY,SZ) jesli dobrze zapisalem:) Dzisiaj to poznalem:P a zapisac mozna to np. tak: d3d_set_scalling(2,2,2) teraz bedzie 2x wiekszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi