trolu122 Opublikowano 8 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 mógłby mi ktos wytłumaczyc tą opcje, jak ona dziala ale tak "na chłopski rozum". i co znaczy GML if cośtam1 || cośtam2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 8 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 miałeś kiedys na lekcji fizyki wektory ? || znaczy or (albo/lub) pozatym masz temat'y dotycznace tego zagadnienia : https://forum.gmclan.org/index.php?showtopi...p;hl=lengthdiry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 8 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 hm chodze do 2 liceum wiec chyba mialem :D ale z fizyki cienki jestm raczje :P dlatego poprosze "na chłopski rozum" czyli || moge poprostu zamienić na or? o dzieki tego akurat nie widziałem, czytałem jaki inny ale był zbyt skomplikowany :P zaraz ten zobacze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 8 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 tak || to to samo co or jak na przykładzie : if (ble = 1 or xa = 1) { } to to samo co if (ble = 1 || xa = 1) { } a lenghdiry to nic innego jak operacja na wektorze,z tamtego linku powinienes sie dowiedziec reszty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 8 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 kieeedyś w dokumentacji był taki wpis o operatorach... Możesz poszuka w helpie gm-a ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi