ComeX Opublikowano 7 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 dziękuje wszyscy macie credits :thumbsup: POŁĄCZONO: a jak zrobić że po 10 sek go to next room ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 uzyc alarmu? np: alarm[0] = room_speed*10 w alarmie room_goto_next(); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ComeX Opublikowano 7 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 nie chce działać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 hmm zechce jesli masz wszystko w dobrym miejscu Co ci nie działa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ComeX Opublikowano 7 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 no mam w objekcie mur bo on jest w każdym roomie mam alarm 0 i twój kod Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 W Create obiektu: alarm[0] = 10*room_speed utwórz alarm[0] i daj: room_goto_next() E: i poczekaj 10 sekund. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 W create daj moj kod a w alarmie room_goto_next(); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ComeX Opublikowano 7 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 dzięki już działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Hunter: między alarm[0] = room_speed*10 a alarm[0] = 10*room_speed nie ma różnicy więc nie wiem po co to W create daj moj kod <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Hunter: między alarm[0] = room_speed*10 a alarm[0] = 10*room_speed nie ma różnicy więc nie wiem po co to CYTAT W create daj moj kod dry.gif Oo ? O co ci chodzi? czy ja napisałem ze jest jakaś roznica? Tak wiesz moze miałem mu powiedziec zeby ustawiał alarm w stepie wiesz . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Natuszka Opublikowano 6 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2009 odświeżam ;) mam podobny problem, aby przejście do następnego etapu było możliwe po zebraniu obiektu obj_s_bag. niestety tak się nie dzieje ;( w obj_charecter przy kolizji z obiektem bramki wyjścia: if (instance_number(obj_s_bag)=0){ if (room_next(room)!= -1){ room_goto_next() } else { highscore_add_current() highscore_show(-1) game_restart() } } czyżbym coś mi umknęło ;/ ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 6 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2009 Lepiej warunek room != room_last Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Natuszka Opublikowano 6 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2009 tutaj raczej najwiekszy defekt lezy w okolicach (instance_number(obj_s_bag)=0) ;3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 6 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2009 Ja to zawszę daję przy warunkach znak == z przyzwyczajenia, nie wiem czy to robi różnicę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Natuszka Opublikowano 6 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2009 niestety niet ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 6 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2009 if (room_next(room)!= -1){ A mi to nie pasuje, wlasciwie co to ma robic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 7 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2009 GML if !instance_exists(obj_s_bag) { if (room != room_last) { room_goto_next() } else { highscore_add_current() highscore_show(-1) game_restart() } } może tak? ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Natuszka Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 Kamilek IF istnieje następny room DO .. i ten fragment akurat działa ;-) Cekol nie poszło ;/ chyba trzeba będzie zapoznać się z globalnymi zm. ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Natuszka Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 errata - wszystko działa, obj_bag był rodzicem dla innych obj co niewatpliwie zmienialo liczebe obiektow ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi