Malaczek Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 K-przenosi do rommu w którym wpisuje się czity, ale powrót do roomu rozgrywki utrudnia sprawę, ponieważ nie wiem jak zrobić, aby po np. po naciśnięciu wróć do gry byś był w tym samym room'ie Proszę o pomoc. Z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XivroX Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 Niech jakiś room zapisuje globalne zmienne zapisujące x, y i room do którego gracz ma się przenosić. a później już tylko ustawianie gracza na tej pozycji. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 Po co wyłazić z roomu, zamaluj powierzchnie viewa na czas wpisywania cheatów, zrób jakieś okienko w które się je wpisuje, po wpisaniu cheatu przestajesz zamalowywać widok gry i z głowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malaczek Opublikowano 3 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 Ale jak to zrobić. Jak wiadomo jestem w tym strasznie nowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 Draw_rectangle(0,0,room_width,room_height,true) czit=get_string("wpisz kod, cziterze","czit") if czit=="zycia" lives+=3;czit="" i tak dalej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malaczek Opublikowano 3 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 Nie kapuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 Malujesz prostokąt na cały room, potem okienko do wpisywania get_string i instrukcja warunkowa która sprawdza jaki kod został wpisany...banał E:odpowiadanie na cokolwiek komórką sucks, uwierzcie mi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malaczek Opublikowano 3 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 Ale ja mogę tam jeden czit wpisać, bo reszta wtedy nie działa :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 to zrob wiecej warunkow na czity i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malaczek Opublikowano 3 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 Sorrki już działa. :thumbsup: Po prostu coś zch****łem EDIT: Ale teraz jak się wpisze jakiś kod to wszystkie się aktywują :/ Chyba, że znowu coś źle zrobiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 Dokładnie jak up radzi. If czit=='jakiś supertajny kod' { akcja po wpisaniu cheata;czit=""} kopiuj->wklej e:rekord! Pisałem posta 4 minuty! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 _cheat = get_string('Wpisz:','cheat'); switch (_cheat) { case 'zycie': hp=100; _cheat = ''; break; case 'kasa': kasa += 100; _cheat = ''; break; } etc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malaczek Opublikowano 3 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 Sorry, ale nie kapie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 zwykla konstrukcja switch czego tu nie kapic ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malaczek Opublikowano 3 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 Bo obaj podajecie chyba co innego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 bo if'y i switche spełniaja to samo zadanie ale moim zdaniem switch bardziej przejzysty :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malaczek Opublikowano 3 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 Ale błąd mi wyskakuje :angry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 Jaki ? Tresc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 A po co pisac _cheat=''; dziesięć razy? :P GML _cheat = get_string('Wpisz:','cheat'); switch (_cheat) { case 'zycie': hp=100; break; case 'kasa': kasa += 100; break; } _cheat = ''; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malaczek Opublikowano 4 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Nie chcę mi się treści sprawdzać działa mi inny sposób. Dzięki za pomoc wam obu Makary155 tobie szczególnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi