Nightmaer Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Witam. Mam taki problem: jak zrobić (kod albo klocek z kodem-cokolwiek) zeby przy kolizji playera ze ścianą zatrzymywał się również inny object. Wstawiłem klocek przy kolizji playera i muru zeby 3 object sie zatrzymał ale on idzie dalej. :( Help... Pozdrawiam. Źle nazwany temat. Borek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Witam. Mam taki problem: jak zrobić (kod albo klocek z kodem-cokolwiek) zeby przy kolizji playera ze ścianą zatrzymywał się również inny object. Wstawiłem klocek przy kolizji playera i muru zeby 3 object sie zatrzymał ale on idzie dalej. :( Help... Pozdrawiam. Kolizja playera ze ścianą: GML jakis_obiekt.speed = 0 bądź: GML with (jakis_obiekt) speed = 0 Poczytaj o adresowaniu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nightmaer Opublikowano 29 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Wielkie thx ale nadal się nie zatrzymuje... :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skovv Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 pewnie dochodzenia uzyles klocka nie? xD :] GML { if (keyboard_check(ord('A'))) { x -= 4 } if (keyboard_check(ord('D'))) { x += 4 } if (keyboard_check(ord('W'))) { y -= 4 } if (keyboard_check(ord('S'))) { y += 4 } może lepiej wklej to do step... :] Powinno działać.. chodzenie dla gracza to jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nightmaer Opublikowano 30 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 THX. A ogolnie czemu mam zły temat?? :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 Ponieważ miałeś temat o nazwie Prooooblem. Na górze świeci się na czerwono takie streszczenie regulaminu. Zobacz sobie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 97% userów nie zna regulaminu ;/ ja przeczytałem go kilkakrotnie :D więc i Tobie polecam to unikniesz wielu warnów :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi