LolikZabijaka Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Cześć mam problem, chcę zrobić akcje w której po kolizji ze specjalnym obiektem ziemia i podskoczeniem na nim tworzył się obiekt "ukryta skrzynia" zrobiłem taki kod : GML if keyboard_check_pressed(vk_up)and vspeed>1;{ instance_create(x+0,y+15,skrzynia1) } kod ma dziurę bo kiedy spadam na tą ziemię, obiekt skrzynia tworzy się a chcę żeby się tworzył tylko wtedy kiedy postać podskakuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 czyli : Jak stanie na tej ziemi bohater i podskoczy, pod jego nogami, jak jest w powietrzu ma się utworzyć skrzynia, na którą potem opadnie ? Bo trochę dziwnie wytłumaczone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 28 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 tak, chodzi o to, jak to zrobić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Curchack Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Dałeś sprawdzanie czy postać leci w dół, nie w górę xP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Chyba tak:jeśli jest na tej ziemi, to ustaw jakąś zmienną na true, a w skakaniu jeśli ta zmienna ma true to utwórz skrzynię i zmień na false. To utworzenie skrzyni to po alarmie można dać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi