Piczer Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Czytając książkę o Ajaksie, natrafiłem na taką składnię: this.getJobTitle = function() { return this.JobTitle; } albo public class employee (_id, _firstName, _lastName){ private id : String = _id; private getFullName : Function = function(e) { return this.firstName + " " + this.lastName; } } Co to właściwie jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 1) Definicja funkcji? : D 2) Definicja metody w klasie? : D , bo mniewam że po dwukropku jest typ, dziwne że funkcja to typ, no ale chyba tak jest. ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 26 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 No pewnie tak jest, ale nie mogli po prostu użyć tej takiej normalnej składni? XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Możesz użyć normalnej. ;O tzn. function lol() {} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 26 Stycznia 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 @Piczer, a co to za język, zacznijmy od tego może. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 26 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Javascript. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 27 Stycznia 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 To jest normalna składnia w wielu językach :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 27 Stycznia 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 A od kiedy javascript ma deklarację klas i atrybuty dostępu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 27 Stycznia 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 Jak widzisz, w tej ksiażce ma :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 27 Stycznia 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 Nie ma, tylko Piczer nas nie doinformował, że chodzi o jscript.net (wykonywany po stronie serwera, jak php). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 27 Stycznia 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 Dobra dobra, to ja do tego doszedłem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 27 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 Gdybym was doinformował, sam bym sobie odpowiedział na swoje pytanie... Czyli muszę się tego uczyć (nawet nie wiem jak takowe skrypty się odpala), zamiast normalnego JS? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 Ucz się normalnego JS, a nie jakiegoś tworu. ; o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 27 Stycznia 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 Takie skrypty odpala się na serwerze z obsługą .NET :) To taka alternatywa dla PHP :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 27 Stycznia 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 Dobra dobra, to ja do tego doszedłem :) To trzeba było napisać odpowiedź. Czekałem i jakoś nic, więc sam odpisałem. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 27 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 aha, czyli nic się nie nauczę z tej książki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi