kubal09 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 WitAM! Jak zrobic aby można było napisac adres strony www i gra by ją otwierała (Mam zarejestrowanego GM) Jak zrobic aby można było utawic date i godzine? (żeby godzina ciągle biegla) Proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 1. jest klocek open www(w extra, pod "other") 2. zaraz sprawdzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 GML execute_shell( 'https://gmclan.org' , 0 ) chodzi o godzinę systemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubal09 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Tak. I gdzie dac ten kod? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 W evencie za pomocą którego chcesz otworzyć stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ra3l Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 I tak pewnie nie wiesz o co chodzi wiec GML if keyboard_check_pressed(vk_enter) { execute_shell( 'https://gmclan.org' , 0 ) } to jest tylko przykład. Możesz sobie ustawić jaki chcesz guzik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubal09 Opublikowano 23 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 OK A Jak zmienic date i godzine systemu? aha i ja chce zeby najpierw wpisywało sie adres strony a dopiero potem ona wyskakiwala (a nie tylko sam gmclan albo cos innego) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ch3mical Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 Datę i godzinę systemu, możesz zmienić klikając dwukrotnie na godzinę w prawym, dolnym rogu ekranu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 musisz wywołać cmd, a w nim funkcje date i time ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 aha i ja chce zeby najpierw wpisywało sie adres strony a dopiero potem ona wyskakiwala (a nie tylko sam gmclan albo cos innego) GML strona = get_string("Wpisz adres strony(bez http://)", "" ) execute_shell("http://"+string(strona),0) przez // jest jakby to był komentarz, ale to działa(w kodzie nie jest na zielono.To nieodpracowanie kolorów w skryptach na gmclanie) E: Magicznym cudem nie jest już na zielono :] E2: Bo ktoś zmienił mi kolor tego kawałka w kodzie xD. Lepiej zamiast tego naprawcie wyświetlanie skryptów na gmclanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ra3l Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 jeszcze chyba nie do końca mu o to chodzi :) tak mi się wydaje... :) Moim zdaniem chodzi mu o to że chce zrobić pole tekstowe do wpisywania (już po uruchomieniu exe) gdzie wpiszę stronę naciśnie enter i wywoła stronę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 Znalazłem pokazywanie daty :) GML (draw) draw_text(x,y,string(current_hour)+":"+string(current_minute)+":"+string(current_second)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubal09 Opublikowano 23 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 Nie trzeba teraz jest git :D Ch3mikal wiem gdzie sie zmienia <_< tylko chce aby mozna bylo to zrobic w GM ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi