Markuz Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Witam Mam pytanie, w jaki sposób mogę zabezpieczyć plik z zapisanym hostem,hasłem i userem bazy danych ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zakodować, użyć rewrite_mod by go omijało szerokim łukiem, a najprościej dać mu jakąś ekstremalną nazwę i wrzucić do podkatalogu z plikiem index.html. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 18 Stycznia 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 hmm, a w katalogu nadrzędnym do public_html ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Albo jako plik PHP z zmiennnymi? o.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 No bez kitu. Tylko pytanie jak on trzyma te dane w pliku. Czy to jest tylko plain text czy jako php. Markuz, oświeć nas. =P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 18 Stycznia 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 I tak Gnysek podał najlepszą odpowiedź. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 <?php $haslo='haslo'; $baza='baza'; ?> Do config.php i to includować, po co się bardziej męczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 No to o tym właśnie mówi Kofel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 A nie lepiej wszystko na raz? ;o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 I tak Gnysek podał najlepszą odpowiedź. :) No pomysł dobry, tyle że nie zawsze jest taka możliwość. ( czyt. dobre darmowe hostingi :) )... ale tak czy siak najlepiej trzymać w PHP bo nie trzeba parsować z poziomu PHP. ;dd Tymon, tak to jest jak się zapomina o najłatwiejszych i najtańszych rozwiązaniach. ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Bez kitu. No, ale nie zapomniałem, sam przecież używam tego sposobu. Po prostu po przeczytaniu posta Markuza pomyślałem, że trzyma takie rzeczy w pliku txt, nie wiem dlaczego. :) To takie myślenie na konkretnym "poziomie" wypacza. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 No w sumie powinien inaczej sformułować swoje pytanie. lol2 ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi