Flaque Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Chcę się zabrać za robienie gry multiplayer, gdzie będzie multum broni, jednak nie mam pomysłu, lol. Ogólne założenie gry to taki trochę pong, trochę space invaders i trochę space shooter, w dodatku multiplayer (być może zrobię online). Gracze poruszają się po swojej połowie ekranu i naparzają w tych drugich. http://img440.imageshack.us/img440/4272/stateczkiol5.png http://img514.imageshack.us/img514/7935/fe...iktotymnqz0.png Prosiłbym dzieci o niewydurnianie się w tym temacie, od tego macie http://nasza-klasa.pl/profile/22246335. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pental Stary Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Mogę od razu przedstawiać pomysły rysując przykładowe strzały :D ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 18 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Oczywiście, że tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pental Stary Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Dobra, nic specjalnego, nie mam pomysłów ciekawych. Gif jeszcze dobił jakość w paincie. Te "tornado" to musiałaby być animacja, bo tak, to nie wiem jak narysować. Poprawka: raczek :o - można go ZNISZCZYĆ, tylko, gdy leci w stronę ciebie, nie, gdy już ci te hp zabrał. No i jakieś ograniczenie, bo będzie obok ciebie już, a ty se go zabijesz :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Jak na razie moj jedyny pomysl. Srki czesto naciskalem p zamiast o i o zamiast p. zapomnialem dodac ze porusza sie powoli do przodu. Zabiera zycie przeciwnikowi gdy go dotknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 18 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Sniper i Raczka (Drain) wykorzystam. Kaman, więcej pomysłów! Na 20 miejsc mam zapchane tylko 13! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 "Buduje minę na terenie wroga"? To powinno wypluwać taką minę, która sobie powolutku dryfuje. Najlepiej, żeby dostawała odpowiednich zmian kierunku/prędkości pod wpływem kolizji z innymi pociskami, aż do przekroczenia granic wytrzymałości, kiedy następuje eksplozja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 18 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Wcale nie. Gra ma być prosta i pełna akcji, bez zbędnej fizyki i kłopotów :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ch3mical Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Może sklep z wyborem dodatków? Albo gdy zabijesz pewnego losowego potworka, w dół ekranu leci życie, które jak zbierzesz, napełni ci się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 19 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Nie będzie potworków, gracze naparzają się miedzy sobą. O żadnym sklepie też nie ma mowy, bronie będzie wybierać się na początku rundy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Miałem problemy z wyrażeniem 13, mam nadzieję, że to pojmiejsz. ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zrób bomby niszczące pociski wroga, jak w touhou :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi