Markuz Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 Witam was serdecznie, zrobiłęm sobie system newsów, lecz dodawane newsy dodają się jakby "na dole" to jest skrypt do wyświetlania: $zapytanie = " SELECT `id`,`nazwa`,`kategoria`,`tresc`,`sumaocen`,`ocen` FROM `test` "; if( $idzapytania = mysql_query($zapytanie) ) { echo " <table width='850' bgcolor='#FAFAFA' align='center'> <tr> <td> <table width='500' align='left' bgcolor='#E5E5E5'> <tr> <td> "; while ($wiersz = mysql_fetch_row($idzapytania)) { echo '<table witdh="500"> <tr> <td witdh="500"> <font size="1" color="#D0D0D0" >'. $wiersz[0] .'. </font> <font color="#317DD3" size="4" family="Tahoma">'. $wiersz[1] .'</font> <font size="1" color="#D0D0D0" >kategoria: <font size="2" color="#62A4DC" >'. $wiersz[2] .'. </font> </td> </tr> <tr> <td bgcolor="#F2F2F2" witdh="495" > <font color="#BEBEBE" size="2" family="Tahoma">Tresc:'. $wiersz[3] .' </td> </tr> <tr> <td align="right" > <a href="edytuj.php?action=edytuj&id='. $wiersz[0] .'"><font color="#317DD3" size="1" family="Tahoma">Edytuj </a> <a href="index.php?usun_id='. $wiersz[0] .'"><font color="#317DD3" size="1" family="Tahoma">Usun </a> </td> </tr> '; echo '</table>'; } } else echo 'Blad zapytania: ' . mysql_error(); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 17 Stycznia 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 $zapytanie = " SELECT `id`,`nazwa`,`kategoria`,`tresc`,`sumaocen`,`ocen` FROM `test` ORDER BY id DESC "; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 17 Stycznia 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 Poza tym naucz się obsługi tablic asocjacyjnych, ponieważ za pomocą mysql_fetch_assoc będzie Ci łatwiej parsować wyniki zapytań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 17 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 Dzięki :) Co do tablic asocjacyjnych, to narazie się ucze, moze jak troszke bardziej zalapie te funkcje podstawowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 17 Stycznia 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 ale co to za trudność? while ($wiersz = mysql_fetch($idzapytania)) // lub while ($wiersz = mysql_fetch_assoc($idzapytania)) { echo $wiersz['kategoria']; } mam nadzieję, że dobrze pamiętałem, bo ja używam swojej własnej klasy do mysql :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 17 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 Heh :) A i jeszcze 1, jak wczytać tylko 1 ostatni news? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 $zapytanie = " SELECT `id`,`nazwa`,`kategoria`,`tresc`,`sumaocen`,`ocen` FROM `test` ORDER BY id DESC LIMIT 1"; ... if($news= mysql_fetch_assoc($idzapytania)) ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 17 Stycznia 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 ORDER BY czy LIMIT to podstawowe elementy składni MySql w sumie (i innych języków bazodanowych), chłopie, poczytaj może najpierw o bazach a potem rób strony xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 17 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 ja lubie odwrotnie :P zart, po prostu narazie sobie zrobie bloga tak jakby, i sie wezme za nauke tych funkcji :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 Gnysio, MySQL nie jest językiem bazodanowym. ;ddd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 17 Stycznia 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 NIe napisałem tego nigdzie, napisałem, że polecenie ORDER jest elemenetem takiego języka xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 ORDER BY czy LIMIT to podstawowe elementy składni MySql w sumie (i innych języków bazodanowych) WTF? :DDD Chyba sam nie umiesz interpretować swoich zdań chyba że to ja głupoty gadam. ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 17 Stycznia 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 Długo masz jeszcze zamiar udawać najlepszego na świecie specjalistę od wszystkiego co możliwe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 Tak, ale mógł byś przyznać że popełniłeś błąd. Trudno? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi