Joannita Opublikowano 11 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 Witam Mam problem polegający na tym że nie wiem jak w evencie myszki ustawić że obiekt będzie się poruszał po najechaniu na niego myszką nie wciskając żadnego przycisku. Z góry dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 11 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 event: mouse enter: speed = 3 mouse leave: speed = 0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joannita Opublikowano 11 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 event: mouse enter: speed = 3 mouse leave: speed = 0 Dzięki. Zrobiłem tak, jednak wraz nie jest tak jak chciałbym. Otóż chodzi mi o takie sterowanie jak w mini gierce Pilzner Urquell, gdzie skrzynka podąża za myszką dość dokładnie i przy najmniejszej zmianie kierunku zmienia swój kierunek także. Zrobiłem coś podobnego przy sterowaniu klawiaturą(dałem eventy press<right> i press <left> na 20 a także release <left> i release <right. na 0 , jednak czasami to nie rusza się przy naciśnięciu dwóch klawiszy na raz i nie jest takie fajne jak zbieranie spadających rzeczy myszką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 11 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 jeśli chodzi o to http://gry.revolucja.pl/game/1003/Pilsner-Urquell.html to w step wstaw GML x = mouse_x hehe rozebrałem wszystkie laski :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joannita Opublikowano 11 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 jeśli chodzi o to http://gry.revolucja.pl/game/1003/Pilsner-Urquell.html to w step wstaw GMLx = mouse_x hehe rozebrałem wszystkie laski :D Tak chodzi o tą grę, a co do pomocy to coś dokumentacja się nie otwiera :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 11 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 Bo szanowny pan "Jxxx" wkasował całą dokumentację... lecz nie wiadomo czy to on czy Zychu... teraz wiesz? ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joannita Opublikowano 14 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Bo szanowny pan "Jxxx" wkasował całą dokumentację... lecz nie wiadomo czy to on czy Zychu... teraz wiesz? ;> Wiem, czekam czy się jeszcze ta dokumentacja pojawi pojawi. Bardzo by mi się przydała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi