Konrad-GM Opublikowano 8 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 Witam, dawno niczego nie dawałem i aby odpokutować swoje warny oddaję w wasze ręce oto skromne menu do użytku, prosty w modyfikacji oraz zrozumiale i zwięźle napisany :P Posiada: - Komunikację Buttonów ala WinApi - Własne, proste GUI ( Jest tylko system okienek informacyjnych ;p ) - System wczytywania zasobów z plików zewnętrznych - Zastosowanie switch'ów w praktyce Download: https://gmclan.org/up1717_3_Menu_1_0.html Licencja: Free for all, można modyfikować, nie trzeba Credits'ów Ewentualne błędy zgłaszać po przez PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisieK-GM Opublikowano 8 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 Szkoda, że w *.gmk :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 8 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 no rzeczywiście łatwo można się połapać efekt menu też fajny tylko szkoda, że nie ma network :) 4/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 Prosty przykład, cieszy mnie ze uzyłes WinApi, łatwy w edycji dlatego tez 4+/5 ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 cieszy mnie ze uzyłes WinApiOo' A przykład całkiem całkiem. Dodać tylko płynne wejścia w submenu (jak klikam na options to nie pojawia się nagle okno opcji, tylko "powoli" przenika ekran... ale to wyjaśniłem :P), i mamy niezłe menu do gierki. 8/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 przekonwertowałem na gm6 i wywala mi błąd: COMPILATION ERROR in Script: LoadBackground Error in code at line 6; vTemp = background_add_alpha( argument[0], 1 ); at position 10: Unknown function or script: background_add_alpha chcem przetestowac ale nie wiem co zrobić ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 9 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 GM6 nie posiada wczytywania obrazków z kanałem alpha :) ( czyt. Funkcji: "background_add_alpha" ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 aha dzięki za wiadomość bo nie wiedziałem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
set18 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 wyskakuje błąd ERROR in action number 1 of Other Event: Room End for object objLoader_Menu: Trying to delete non-existing background. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoRd DaVeR Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 świetna menu 5+/5 łatwe w obsłudze no tylko gdyby był jeszcze przykład do controler itp. ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 @all co nie mają gm7: ściągnijcie betę gm8 o_0' Przykład fajny :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeloPL Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Z betą gm8.0 nie zrobią gry. Mogą je ewentualnie robić tylko dla siebie, lub dla treningu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 wyskakuje błąd ERROR in action number 1 of Other Event: Room End for object objLoader_Menu: Trying to delete non-existing background. Może, mistrzu, wypakujesz z zipa pliki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bassmaster Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 Hmm, ja anyway Cie dodam do credits :) 5/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borubarartur Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 menu proste dosyć ale spełnia swoją funkcję(fajna grafa) jednak jeżeli ktoś chce zrobić naprawdę efektowne menu to musi sam popracować zresztą jakby nie patrzeć to najłatwiejszy element gry i powinno się go robić na końcu, najpierw gra, menusy na końcu, o! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko13 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 Supcio bardzo mi sie podoba ten efekt w tle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi