gol350 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 Mam objekt1 ,który chodzi i niszczy objekt2. Kiedy go zniszczy ,chcę zrobić tak , żeby na objekt1 spadł inny objekt ,który ma grawitację i uruchamia się po 2 sekundach od zniszczenia objektu2. Objekt 2 jest pod objektem z grawitacją. W "create" mam alarm ustawiony na dwie sekundy: alarm[0]=2*room_speed w "alarm[0]": if place_free(x,y+4) if alarm[0]=-1 {gravity_direction=270 gravity=0.1} else {gravity=0} I chcę jeszcze ,że jak alarm skończy odliczanie to,żeby wrócił do 2-uch sekund. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 alarm[0]=2*room_speed? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
set18 Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 W "create" mam alarm ustawiony na dwie sekundy: alarm[0]=2*room_speed może spróbuj ten alarm[0]=2*room_speed w "step" wrzucic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 y.. nie! bez sensu aby co step zapętlać alarm. Przez to nigdy nie zostanie wykonany. wrzuć to przy wykonaniu eventu alatm0. W ten sposób akcja będzie wykonywana co 2 sek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gol350 Opublikowano 9 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 może spróbuj ten alarm[0]=2*room_speed w "step" wrzucic Wszystko dobrze sam sobie poradziłem. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi