Dangon Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 Dawno mnie tu nie bylo, a teraz pisze tylko po to poniewaz znajomy potrzebuje pomocy :jezor: Ma takie zadanie do zrobienia i jeslibylby ktos chetny zrobic je to bylby wdzieczny (ten moj znajomy). Musi to na jutro zrobic. A zadanie jest nastepujace: "Baza Danych Imię Nazwisko - ilość punktów - Wprowadzenie danych - Wypisywanie danych - ilosc pkt. - Suma Wszystkich punktów. - Imie i nazwisko wszystkich" O co tu dokladnie chodzi to ja nie wiem. Prosil mnie abym to wstawil. Pozdrawiam i jak ktos moze pomoc to dzieki ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
en_6280 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 a to ma być w c++ czy c?? okienkowo (wizualnie, np. w borland c++) ?? edit 1 odp. gnyskek(post poniżej) tak ale tak każdy może zgadywać i napisać w każdym języku programowania itp... po drugie to w takim razie czemu pisze tego posta w dziale "GMCLAN Forum > Kąciki programowania > C, C++" ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 7 Stycznia 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 Baza danych, to strzelam że Access, bo tak w szkołach jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dangon Opublikowano 7 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 Kumpel mowi ze w C++ musi byc :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
getStringFromObject Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 Ten program ma to gdzies zapisywac, czy po zakonczeniu pracy "zapominac wszystko"? Jak to ma byc tylko taka prosta pokazowka w konsoli to moge ci ja napisac za pol godziny ^^. //EDIT Olkej, ponizej zamieszczam kod c++ tej bazy danych. Wklejasz do dev c++, kompilujesz i powinno smigac. Mam nadzieje ze zdazylem pomoc :P #include <iostream> #include <windows.h> #include <vector> using namespace std; struct Osoba{ string imie; string nazwisko; int punkty; }; vector <Osoba> database; void add(); void Menu(); void ls(); void suma(); int main(){ database.clear(); cout << "---- WELCOME TO DATABASE ----\n"; cout << "LOADING"; for(int i=0; i<3; i++){ Sleep(1000); cout << "."; } Menu(); return 0; } void add(){ system("cls"); database.push_back( Osoba() ); cout << "Podaj nowe imie:\n"; cin >> database[database.size()-1].imie; cout << "Podaj nowe nazwisko:\n"; cin >> database[database.size()-1].nazwisko; cout << "Podaj ilosc punktow:\n"; cin >> database[database.size()-1].punkty; Menu(); } void Menu(){ system("cls"); cout << "Menu\n1. Wprowadz dane\n2. Wypisz dane\n3. Suma\n4. Exit\n"; int w; cin >> w; switch(w){ case 1: add(); break; case 2: ls(); break; case 3: suma(); break; } } void ls(){ system("cls"); int j = 0; for(int i=0; i<database.size(); i++){ cout << "----------\n"; cout << "Imie: "<<database.imie<<"\n"; cout << "Nazwisko: "<<database.nazwisko<<"\n"; cout << "Punkty: "<<database.punkty<<"\n"; cout << "----------\n"; } if(database.size()==0) cout << "EMPTY\n"; Sleep(1000); cout << "Wait 3 second\n"; Sleep(3000); Menu(); } void suma(){ system("cls"); int j=0; for(int i=0; i<database.size(); i++){ j+=database.punkty; } cout << "Suma punktow wynosi: "<<j<<"\n"; Sleep(1000); cout << "Wait 3 second\n"; Sleep(3000); Menu(); } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dangon Opublikowano 8 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 Wielkie dzieki za pomoc w imieniu mojego znajomego :) Mowi ze bardzo pomogles :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi