kapcior7 Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 witajcie nie wiem jak zrobić proste menu czy ktoś by mógł napisać mi jak to zrobić?? jestem początkujący :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 Po prostu robisz rooma np. o nazwie MENU Później robisz obiekty np. o_nowagra, o_exit. Dajesz w o_nowagra ADD EVENT>MOUSE>LEFT PRESSED>MAIN1>NEXT ROOM A w o_exit ADD EVENT>MOUSE>LEFT PRESSED>MAIN2>END GAME Chyba dobrze napisałem :P Ps. To jest takie banalne menu :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megaman Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 GML transition_kind=21 if (mouse_check_button(mb_left))room_goto(nazwa roomu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 https://gmclan.org/up1558_4_menu_KubaGM.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroXbot Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 menu - tu masz przykład menu. Poczytaj troszkę o GML i możesz go sobie skonfigurować do własnyhc potrzeb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 Ja wiem Klikasz Start - Programy - Akcesoria - Paint i rysujesz, ale problem :P, bynajmniej tak ja to zinterpretowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi